8 combos vasárnapi ebédünk
sponsored links
A hét végére nem vettem semmilyen húst. Az utóbbi idõben ugyanis úgy betartalékoltam a fagyasztóba az akciós húsokból, hogy már csak kivenni lehet belõle, betenni semmit! Még egy doboz jégkrémet sem. Tegnap az elfekvõ zöldségeket használtam fel némi húskészítménnyel feldobva a hûtõ zöldséges fiókjából, mára meg kivettem a fagyasztóból egy nagy csirkecomb csomagot, amiben 8 db egész csirkecomb volt farrésszel. A mai ebédünk így a következõ lett:
- Csirkeleves csigatésztával (csirke farrészekbõl és felsõ comb csontokból)
- Baconbe tekert csirke felsõ comb filé hagymán sütve
- Rántott csirkecombok
- Sült újkrumpli
Jó sok idõ kellett a nagy csomag hús kiolvadáshoz, és még így is fagyos volt a legbelsõ 2-3 comb. Azért megküzdöttem vele. Elõször lebõröztem, aztán elképzelésem szerint feldaraboltam az egészet. A farrészeket félretettem levesnek. Aztán a combokat kettévágtam, és a felsõ combokat kifiléztem. A csontokat szintén félreraktam a leveshez.
A baconbe tekert csirke felsõcombhoz a filéket úgy vágtam vékonyabb darabokra, hogy 20 db kis húscsomagot tudjak belõle készíteni, 1-1 hajszálvékony baconbe tekerve (2 csomag szeletelt bacon/20 dkg/, baconbe ...