5 perces csokis jégkrém (laktózmentes, vegán)
sponsored links
Nincs kellemesebb dolog, mint ebben a nagy melegben kinyitni a hûtõt és kivenni a saját készítésû fagyinkat. A klasszikus fagyinál az elõkészítõ folyamat kissé hosszadalmas: az alapot meg kell fõzni, tojással, cukorral bekeverni, hûteni, és persze a fagyigép tartályát is jó elõre behûteni?Mivel sokszor hirtelen felindulásból cselekszem, nincsenek óráim a várakozásra (pláne türelmetlen gyerekekkel a háttérben), ennél a receptnél nem is kell, csak legyen egy turmixgép. Ráadásul elkészítése rövidebb ideig tart, mint ez a bevezetõ!
Csokis jégkrém (vegán)
Persze a dermedési idõt azért bele kell kalkulálni, az 2-3 óra.
Nincs benne tojás, sem tejtermék, van viszont egy érdekes hozzávaló, a tofu. Nem gondoltam volna, hogy fagyiba ilyen jól mûködik, de a turmixgép csodálatosan lágy krémmé pépesíti. Lágy fajtát vásároltam belõle a Perc utcai ínyencboltba, silken, soft felirattal, a sima boltit még nem próbáltam sütibe tenni. Ez a 6-os mûanyag jégrémforma, ma már rengeteg helyen elérhetõ, 550 ft-t vettem nemrég egy kis boltban, de a mini joghurtos pohárka is ugyanolyan jó szolgálatot tesz, ha mûanyag kanalat, vagy fapálcikát szúrunk a közepébe.
Hozzávalók:
150 g étcsokoládé, 3-4 evõkanál méz, 300 g lágy (silken, soft) tofu
Forraljunk fel 2 evõkanál vizet, tördeljük bele az étcsokit és addig keverjük, amíg felolvad. Édesítsük mézzel.
Kanalazzuk a turmix-gépbe a tofut és adjuk hozzá a felolvasztott csokit. Turmixoljuk össze. (kb. 20 másodperc). Töltsük a formába és fagyasszuk le.
Két- három óra múlva fogyasztható.
Kézmûves fahéjfagylalt, egyszerûen (laktózmentes, vegán)
Egyszerû csokis szelet
Paleo csokis, banános muffin
Különlegeset egyszerûen: nagyon csokis kuglóf, fahéjas mázzal
Csokis jégkrém (vegán)
Persze a dermedési idõt azért bele kell kalkulálni, az 2-3 óra.
Nincs benne tojás, sem tejtermék, van viszont egy érdekes hozzávaló, a tofu. Nem gondoltam volna, hogy fagyiba ilyen jól mûködik, de a turmixgép csodálatosan lágy krémmé pépesíti. Lágy fajtát vásároltam belõle a Perc utcai ínyencboltba, silken, soft felirattal, a sima boltit még nem próbáltam sütibe tenni. Ez a 6-os mûanyag jégrémforma, ma már rengeteg helyen elérhetõ, 550 ft-t vettem nemrég egy kis boltban, de a mini joghurtos pohárka is ugyanolyan jó szolgálatot tesz, ha mûanyag kanalat, vagy fapálcikát szúrunk a közepébe.
Csokis jégkrém (vegán)
Hozzávalók:
150 g étcsokoládé, 3-4 evõkanál méz, 300 g lágy (silken, soft) tofu
Forraljunk fel 2 evõkanál vizet, tördeljük bele az étcsokit és addig keverjük, amíg felolvad. Édesítsük mézzel.
Kanalazzuk a turmix-gépbe a tofut és adjuk hozzá a felolvasztott csokit. Turmixoljuk össze. (kb. 20 másodperc). Töltsük a formába és fagyasszuk le.
Két- három óra múlva fogyasztható.
Hasonló bejegyzések:
Kézmûves fahéjfagylalt, egyszerûen (laktózmentes, vegán)
Egyszerû csokis szelet
Paleo csokis, banános muffin
Különlegeset egyszerûen: nagyon csokis kuglóf, fahéjas mázzal