5-hagymaleves
sponsored links
5-hagymaleves
Ebben a levesben tobzódnak az ízek.Ötféle hagymát fõztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidlig kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A fõzést sem bonyolítottam túl.Hozzávalók :
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 póréhagyma zöldjével
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 csokor medvehagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 db nagyobb burgonya
- 4 db chili paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- só
- õrölt fekete bors
- kakukkfû
- vaj
- olívaolaj
- 2 l víz
A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabikra, a krumplit kockára vágom.
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével, ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fûszerezem, belevágom a chilit.
Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantok rajta, s már kész is, lehet tálalni.
Merek a levesbõl, s teszek rá petrezselyemlevelet s egy medvehagymát.