49.VKF! - Bodzás tejberizs árvácskával - És köszönet a Virágom, virágom-nak
sponsored links
Mandulasarok egy iszonyat szuper és egyedi témát talált ki a VKF!-re! Azonnal kedvet kaptam hozzá! Jobb nem is lehetne! A külcsín alapján közelítette meg a dolgot, és azt adta ki, hogy olyan ételt készítsünk, amiben a fehér a domináns szín, de mellette szerepel egy másik szabadon választott. Elolvasva, valahogy azonnal eszembe jutott az almás bodzakrémleves árvácskával, amit Mautner Zsófi talált ki. A Szuflé legutóbbi számában olvastam, de valahogy most sehogyse találom. Szóval ebbõl az ötletbõl kiindulva készítettem el ezt a tejberizst. Ibolyát szerettem volna hozzá használni, de sajnos a kertben már nem találtam, ezért vettem hozzá a piacon fokföldi ibolyát, de azért volt bennem egy rossz érzés a dolgot illetõen, hogy valójában ehetõ is-e? Az interneten ellentmondó dolgokat találtam, ezért a Virágom,virágom blog írójától kértem segítséget, aki annyira aranyos volt, és egy csomót válaszolt. Kiderült, hogy a fokföldi ibolya és az erdei ibolya még csak nem is ugyanaz a két faj, ezért veszélyes a magyar nevekbõl kiindulni! Ez úton is szeretném megköszönni, hogy ilyen kedvesen segített!
Bodzás tejberizs árvácskával
Hozzávalók:
- 1 evõkanál vaj
- 350g rizottó rizs
- 0,7 dl tokaji aszú
- 1,5 l bodza szörp (én olyat csináltam, hogy nem is kell hígítani és citrom is volt benne)
- csipet só
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai ...