6. VKF! Zöldségkrémleves parmezáncsipsszel - GasztroBlogok.hu

46. VKF! Zöldségkrémleves parmezáncsipsszel

2011-12-18

sponsored links

Anna, a Vegasztrománia szerzõje izgalmas VKF játékot hirdetett. A feltétel nem csak egy húsmentes recept, hanem egy saját, vegetarianizmushoz kapcsolódó sztori volt.

Vegyesen táplálkozom, a húsmentes étkezés azonban nem áll tõlem messze, sõt, kimondottan szimpatikusnak találom. Az irányzatok közül hozzám az egyik legengedékenyebb, a tojás és tejtermék fogyasztását is megengedõ áll a legközelebb. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a többiek igényeit is ki kellene elégíteni, és jó lenne, ha mindenki a táplálkozási szokásainak megfelelõ nyilvános helyeken is tudna étkezni. Egyelõre itt még nem tartunk. Ugyan a rántott zöldségek körébõl már kezdünk kiszakadni, de attól még messze vagyunk, hogy gusztusos vegán süteményeket áruljanak elérhetõ áron a piacokon, mint például a szomszédos Ausztriában.

Visszatérve a saját szokásaimra: kimondottan húsnélküli táplálkozást óvodáskoromban folytattam. Az óvodai menüben annyira unszimpatikus húsokat szolgáltak fel, hogy nem bírtam ránézni sem. Hétvégenként otthon általában paradicsomlevest és túrós tésztát kértem, cukor és szalonna nélkül, savanyúsággal - nálam ez volt az aktuális sláger. Pedig akkoriban még a tisztességes háziasszony fogalmát rántott húsban mérték. A késõbbiekben átalakult a hozzáállásom, de maradt egy-két berögzõdés. A közétkeztetésben  - a spenót kivételével - mindig feltét nélkül kértem a fõzelékeket, itthon pedig eleve üresen készültek. Soha nem értettem, hogy miért kell egy egytálételhez feltét? Igaz, mióta blogot írok, a fasírtot és a bacont kipróbáltam fõzelékhez, de alapesetben ...


Folytats a blogon ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011...

sponsored links

Keres?s