K kalácskák - GasztroBlogok.hu

3K kalácskák

2011-10-14

sponsored links


Az õsz eleje a legfinomabbpaprikák szezonja. Még az egyébként nem erõs fajtáknak is hihetetlenül erõteljesillatuk és aromájuk van. Már felfûztem több cseresznyepaprika füzért, fõztem csípõs paprikakrémet, fagyasztottam le rengeteg illatos félbevágott zöldpaprikát, valamint lecsót, továbbá megrendeltem az évi 2 kg. õrölt paprika-betevõnket. Ennél jobban nem tudom kifejezni a paprika iránti rajongásomat.

A piac is hozza az õszi felhozatalt, a mostanság igen szeles Moszkva téren az utcai árus ezt kiabálja: 
"Férfi-nõi cérnakalapot tessék! Édesetés erõset tessék! Pamut bugyit tessék! Édeset és erõset tessék!"
És valóban, ott hever a lábaelõtt az említett sorrendben a sok kalap, paprika (édes és erõs két kupacban), halombugyi, és megint a paprikák. Majdnem minden, ami az élethez kell. Megszemlélvea standot, a pamut bugyikat édesnek nem mondanám, de meglehetõsen erõsnek tûnnek.

Susannia mûvésznõ Spanyolországbólhozott nekem füstölt paprikaport én pedig váratlanul és elõre nem ...

Folytats a blogon ... sajatleveben.blogspot.com/2011/10/3k-...

sponsored links

Keres?s