K - GasztroBlogok.hu

3K

2013-01-17

sponsored links

/

Kökény-körte-konyak.

Még karácsonykor szedtük a kökényt, a lekvár is nemsokkal utána készült, a poszt jön csak most. A kökény ugye õsszel érik, de az elsõ fagyokat meg kell várni hogy ehetõ legyen, elõtte nagyon fanyar. Karácsony másnapján apóséknál voltunk, a falu végén hatalmas mezõn hatalmas kökénybokrok csordultig tele. Emlékszem tavaly alig volt kökény, bezzeg most! És micsoda zamatos finomak voltak csak úgy a bokorról eszegetve!

Tavaly sima kökénylekvárt készítettem, most máshogy:

 Hozzávalók:

1200g bruttó kökény

1000g bruttó körte (érett, édes, lédús. pl Vilmos)

fél citrom ...


Folytats a blogon ... befozok.freeblog.hu/archives/2013/01/...

sponsored links

Keres?s