32. Zöldségnapra: Sülttök-krémleves pirított tökmaggal - GasztroBlogok.hu

332. Zöldségnapra: Sülttök-krémleves pirított tökmaggal

2011-11-29

sponsored links


 Ez nem is annyira receptajánlat sokkal inkább egy próba, melyben felhasználtam két nyári kísérleti készítményemet: az ételízesítõt és a zölddiós olajat. Elsõsorban azért írom le, hogy nekem megmaradjon, és tovább tudjam fejleszteni. De a saját kísérleti készítményeimet más "normális" dologgal helyettesítve, érdemes megkóstolni ezt a levest így tökszezonban. 

Szóval elõször a zölddiós olaj készült el. Mégpedig úgy, hogy június elsõ felében, amikor már nagyok voltak a diók a fán, de még nem keményedett meg a zöld burokban a csonthéj, három-négy pofás kis zölddiót megszurkáltam villával, és 2,5 dl hidegen sajtolt egerági napraforgóolajba beáztattam egy kanál só kíséretében. Naponta megrázogattam, két hét múlva leszûrtem, azóta hûvös, sötét helyen vár a felhasználásra. Azért nem írom le ezt most pontosan, mert úgysincs itt az ideje, hogy ilyesmit készítsünk, majd júniusba térjünk vissza rá. De helyettesíthetjük ezt pl. tökmagolajjal vagy valami egyéb ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s