320. Tésztanapra: Vadasgomba krumpligombóccal
sponsored links
Vadasgomba krumpligombóccal
Az októberi Kifõztükben http://www.kifoztuk.hu/ olvastam valami hasonlót. Nem kerestem vissza, csak úgy fogtam hozzá, amint emlékezetbõl elképzeltem. Ez lett belõle:
Vadasgomba
Hozzávalók: 80 dkg csiperke, 2 dkg szárított vargánya, 2 fej (kb. 20 dkg) vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kb. 65 dkg sárgarépa (6 db) , 15 dkg petrezselyem (3 db), 4 karika citrom (kb. 4 dkg), 4 db babérlevél, 1 csipet kakukkfû, 4 borókabogyó, só, bors, 1 kiskanál méz, 1 evõkanál mustár, 4 dkg vaj, 4 dkg zsír.
Elkészítése: A zsíron az apróra vágott hagymát dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a megtisztított és vékony karikára vágott gyökérzöldséget. Kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a citromkarikákat, sózzuk, borsozzuk, beletesszük ...