19. Zöldségnapra: spenótos õzlábfejek :) - GasztroBlogok.hu

319. Zöldségnapra: spenótos õzlábfejek :)

2011-11-16

sponsored links


Spenótos õzlábfejek
Hozzávalók: 50 kg friss spenót, 60 dkg õzlábgomba, 10 dkg trappista sajt, 5 dkg szeletelt mandula, 15 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, õrölt szerecsendió.
Elkészítése: A spenótleveleket megmossuk, a vastagabb szárakat lecsipkedjük, késsel nagyjából összevágjuk és a vaj harmadán megpároljuk, és a fokhagyma felével, sóval, borssal és õrölt szerecsendióval ízesítjük. Gombák tönkjét és annyi gombafejet, hogy a kettõ együtt kb. a gomba tömegének felét adja ki, apróra vágjuk, és a második adag forró vajon a fokhagyma másik felével, sóval, borssal egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, a reszelt sajtot és a mandulát. Ezzel a masszával megtöltjük a gombakalapokat. Ha marad töltelék keverjük bele a tejfölbe, mellyel kenjünk ki vastagon egy tûzálló edényt, melybe töltelékkel lefelé ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s