000+ - GasztroBlogok.hu

3000+

2018-04-26

sponsored links

A hĂ©ten kĂ©t dolog is megdöbbentett. Az elsĂ”, hogy a facebookon az oldalam kedvelĂ”inek a szĂĄma ĂĄtlĂ©pte a 3000-et Ă©s a mĂĄsodik, hogy ezzel kapcsolatban visszaszĂĄmoltam, Ă©s rĂĄdöbbentem, hogy csaknem 7 Ă©ve Ă­rom ezt a blogot. MindkĂ©t szĂĄm letaglĂłzott Ă”szintĂ©n szĂłlva. UtĂłbbi persze csak az idĂ” rohamos mĂșlĂĄsa miatt. ElĂ”bbi viszont egy olyan szĂĄm, amire soha, mĂ©g csak gondolni sem mertem volna. Tudom, hogy sajnos az utĂłbbi idĂ”ben nem voltam tĂșl aktĂ­v, de remĂ©lem, azĂ©rt mĂ©g maradtak itt a rĂ©giek közĂŒl is. És remĂ©lem azt is, hogy lassacskĂĄn kicsit több idĂ”m, energiĂĄm fog jutni a blogra is.
De nem szaporítani akarom itt a szót, aki rendszeresen olvas, tudja, milyen sokat jelent nekem ez a 3000-es szåm, hogy ennyien itt vagytok, olvastok és (reményeim szerint) fÔzitek is a receptjeimet. :) Köszönöm Nektek!

Receptnek pedig olyan hozok, ami nekem magĂĄt a tavasz jelenti: rebarbara Ă©s tĂĄrkony. MindkettĂ” hatalmas mennyisĂ©gben van mĂĄr a kertben, Ă­gy ma vettem is a piacon szĂ»zpecsenyĂ©t, holnap ezt kĂ©szĂ­tem ebĂ©dre. :) Tudom-tudom, a mazsola :) Aki ennyire Ă©rzĂ©keny rĂĄ, az hagyja el, tegyen bele több nyĂ­rfacukrot. De Ă©n tovĂĄbbra is Ășgy gondolom, hogy szĂĄmolva, ilyen kis mennyisĂ©gben - nĂĄlam legalĂĄbbis - belefĂ©r.

Szûzpecsenye tårkonyos rebarbaramårtåssal


Hozzåvalók 4 személyre
- 60 dkg szûzpecsenye
- 1,5 teåskanål Ôrölt édesköménymag
- 1,5 teåskanål Ôrölt koriandermag
- 15 dkg bulgur
- 1-2 evÔkanål fenyÔmag
- sĂł
- frissen Ôrölt bors
- olĂ­vaolaj
a mĂĄrtĂĄshoz:
- 30 dkg rebarbara
- 3 szĂĄl Ășjhagyma
- olĂ­vaolaj
- 3 dkg mazsola
- 1 evÔkanål nyírfacukor
- 1/2 dl vĂ­z
- 1,5 teĂĄskanĂĄl koriandermag
- 1 evÔkanål balzsamecet
- 3 evÔkanål frissen aprított tårkony

A szĂ»zpecsenyĂ©t lehĂĄrtyĂĄzzuk, sĂłzzuk, borsozzuk, Ă©s bedörzsöljĂŒk a fĂ»szerekkel. A mĂĄrtĂĄshoz a rebarbarĂĄt megpucoljuk, Ă©s az ĂșjhagymĂĄval egyĂŒtt aprĂłra vĂĄgjuk, a koriandermagot mozsĂĄrban megtörjĂŒk. Kisebb fazĂ©kban kevĂ©s olajat hevĂ­tĂŒnk, megsĂŒtjĂŒk rajta a hagymĂĄt, majd hozzĂĄadjuk a tört koriandermagot, 1 perc mĂșlva pedig a rebarbarĂĄt, a mazsolĂĄt Ă©s a nyĂ­rfacukrot. FelöntjĂŒk a vĂ­zzel, közepes lĂĄngon addig fĂ”zzĂŒk, amĂ­g be nem sĂ»rĂ»södik. Ekkor hozzĂĄadjuk a balzsamecetet, majd 1 perc mĂșlva levesszĂŒk a tĂ»zrĂ”l, Ă©s belekeverjĂŒk a tĂĄrkonyt.
A bulgurt a tĂ©rfogatĂĄhoz kĂ©pest kĂ©tszeres mennyisĂ©gĂ» sĂłs vĂ­zben addig fĂ”zzĂŒk, amĂ­g be nem szĂ­vja az összes nedvessĂ©get.
A fenyÔmagot szåraz serpenyÔben megpirítjuk.
KevĂ©s olajon a hĂșs minden oldalĂĄt fedeles serpenyĂ”ben, nagy lĂĄngon megpirĂ­tjuk, majd kis lĂĄngon, lefedve kb. 15 perc alatt ĂĄtsĂŒtjĂŒk (a sĂŒtĂ©si idĂ” fĂŒgg a szĂ»zpecsenye vastagsĂĄgĂĄtĂłl). TĂĄlalĂĄs elĂ”tt 5 percre alufĂłliĂĄba tekerjĂŒk, ezt követĂ”en felszeleteljĂŒk, a kisĂŒlt szafttal leöntjĂŒk. A fenyĂ”maggal megszĂłrt bulgurral Ă©s a tĂĄrkonyos rebarbaramĂĄrtĂĄssal tĂĄlaljuk.

CH tartalom: 36 g CH/fĂ”
KalĂłriatartalom: 496 kcal/fĂ”



Folytatás a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2018/04/3000.html

sponsored links

Keres?s