30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS - 2. hét
sponsored links
HETI VEGÁN MENÜ 8-14. NAPIG:
A heti menünél továbbra is érvényes, hogy ha energiaszinted alapján úgy érzed, hogy szükséges, akkor nyugodtan kiegészítheted az adott ételeket pl. barna rizzsel, teljes kiõrlésû tésztával, vagy barna kenyérrel! És ha megmarad, nyugodtan ismételheted másnapra, az ételeket cserélgetheted stb.! Ha pedig csak inspirációkat veszel belõle, az is teljesen rendben van!:)
8. NAP
Reggeli: készíts édesburgonyás tofurántottát, amihez fogyaszthatsz pirítóst teljes kiõrlésû kenyérbõl, esetleg avokádó szeleteket is.
Ebéd: tésztasaláta
Teljes kiõrlésû tésztából készítsd, és a méz helyett agave szirupot használj!
9. NAP
Reggeli: müzlialap (gabonapelyhek, magok, diófélék), leöntve valamilyen (adalékmentes!) növényi tejjel, banánkarikákkal. Ihatsz hozzá frissen facsart narancslevet is, ha kívánod!
Ebéd: szendvics teljes kiõrlésû kenyérbõl, valamelyik korábbi variáció tetszés szerint, vagy kreálhatsz egyénileg is!:-)
Vacsora: kölespolenta vegyes zöldségraguval (az eredeti receptbõl hagyd ki egyszerûen a sütõtököt, ha már nem tudod beszerezni!)
Vacsorára magában fogyaszd, kenyér nélkül!
10. NAP
Reggeli: egy nagy adag friss gyümölcs saláta, tetszõleges gyümölcsökbõl, kis õrölt fahéjjal, mazsolával megszórva
Ebéd: egy nagy adag zöld leveles vegyes saláta tetszõleges összetevõkbõl, ehetsz hozzá teljes kiõrlésû pirítóst
Vacsora: indiai kukoricaleves
11. NAP:
Vacsora: nagy adag zöld leveles salátavalamilyen babfélével, diófélékkel és különféle nyers zöldségekkel.
12. NAP
Ebéd: egy bögre teljes kiõrlésû tészta, ? bögre fehér bab, paradicsomkarikák, 1 ek. olívaolaj, kis citromlé, friss bazsalikomlevelek felaprítva, 2 gerezd fokhagyma összepréselve az öntetbe.
DESSZERT: CSOKIIIII!:))
VEGÁN BOUNTY SZELET
Recept:
Elkészítési idõ: kb. 30 perc + 15 perc hûtés
Hozzávalók (10 db kis csokihoz):
300 g kókuszreszelék
60 g agave szirup
1 csipet tengeri só
90 g kókusztej-zsír, 1 bio konzerv kókusztej tetejérõl (csak a bio minõségnek a tetején szilárdul meg ált. a kókusztej-zsír, mert egyébként adalékok hozzáadásával tartják folyékonyan)
A csokimázhoz:
120 g kakaóvaj
120 g fehér mandulakrém
60 g kakaópor
60 g agave szirup
1 csipet tengeri só
2 késhegynyi õrölt vanília
Aprítsuk közepesen finomra a kókuszreszeléket egy konyhai aprítógép segítségével. Adjuk hozzá a többi összetevõt, és egy villával keverjük jól össze.
Kézzel formázzunk 10 db hosszúkás, a Bounty csokira hasonlító rudacskát. Tegyük rá egy sütõpapírral kibélelt tányérra, és toljuk 10 percre a fagyasztóba.
A csokimázhoz olvasszuk fel a kakaóvajat vízgõz fölött. Vegyük le a tûzhelyrõl, és egy kézi habverõvel keverjük hozzá a csokimáz többi összetevõjét. Vegyük ki a kókuszos rudacskákat a fagyasztóból, és tegyük rá õket egy sütõrácsra. Helyezzünk a sütõrács alá egy sütõpapírt. Osszuk el a csokimázat a rudacskákon, és egy kanál hátsó oldalával, vagy ecsettel egyenletesen kenjük rá a csokit. A kanál hátsó oldalával akár kis hullámos mintát is nyomkodhatunk a csokimázba, hogy még Bountysabb legyen a végeredmény:) Ismét tegyük fagyasztóba 5 percre, a sütõpapíron. Utána fogyasztható, és hûtõben tárolható.
DESSZERT: CSOKIIIII!:))
VEGÁN BOUNTY SZELET
Recept:
Elkészítési idõ: kb. 30 perc + 15 perc hûtés
Hozzávalók (10 db kis csokihoz):
300 g kókuszreszelék
60 g agave szirup
1 csipet tengeri só
90 g kókusztej-zsír, 1 bio konzerv kókusztej tetejérõl (csak a bio minõségnek a tetején szilárdul meg ált. a kókusztej-zsír, mert egyébként adalékok hozzáadásával tartják folyékonyan)
A csokimázhoz:
120 g kakaóvaj
120 g fehér mandulakrém
60 g kakaópor
60 g agave szirup
1 csipet tengeri só
2 késhegynyi õrölt vanília
Aprítsuk közepesen finomra a kókuszreszeléket egy konyhai aprítógép segítségével. Adjuk hozzá a többi összetevõt, és egy villával keverjük jól össze.
Kézzel formázzunk 10 db hosszúkás, a Bounty csokira hasonlító rudacskát. Tegyük rá egy sütõpapírral kibélelt tányérra, és toljuk 10 percre a fagyasztóba.
A csokimázhoz olvasszuk fel a kakaóvajat vízgõz fölött. Vegyük le a tûzhelyrõl, és egy kézi habverõvel keverjük hozzá a csokimáz többi összetevõjét. Vegyük ki a kókuszos rudacskákat a fagyasztóból, és tegyük rá õket egy sütõrácsra. Helyezzünk a sütõrács alá egy sütõpapírt. Osszuk el a csokimázat a rudacskákon, és egy kanál hátsó oldalával, vagy ecsettel egyenletesen kenjük rá a csokit. A kanál hátsó oldalával akár kis hullámos mintát is nyomkodhatunk a csokimázba, hogy még Bountysabb legyen a végeredmény:) Ismét tegyük fagyasztóba 5 percre, a sütõpapíron. Utána fogyasztható, és hûtõben tárolható.
Vacsora: nagy adag saláta olajmentes öntettel (citromlé, fokhagyma, só, esetleg fehér mizó krém), esetleg barna pirítóssal
13. NAP
Reggeli: ismét egy jó nagy adag gyümölcs saláta, amibe tehetsz most akár fagyasztott és felolvasztott bogyós gyümölcsöket, amiknek nagy az antioxidáns tartalma! Megszórhatod kis mandulával is!
Ebéd: teljes kiõrlésû szendvics
Kend meg a kenyeret kis vegán majonézzel (pl. kölesmajonéz), tegyél rá leveles salátát, uborkát, paradicsomot, és néhány friss bazsalikomlevelet! Fogyaszthatsz hozzá friss sárgarépa/ zellerszár hasábokat is!
Vacsora: sütõtökös cukkini spagetti curryvel14. NAP
Reggeli: natúr szójajoghurt dióval, 1 ek. õrölt lenmaggal, és egy közepes banán felkarikázva, fél bögre fagyasztott bogyós erdei gyümölcs.
Ebéd: paradicsomos, vagy vegán (sajtmentes!) pesztós tészta megszórva 1-2 ek. élesztõpehellyel, és ehetsz hozzá egy nagy tál zöld leveles salátát is, ha kívánod! (tipp: kész vegán pesztó kapható a DM-ben is, nem olcsó, 800 Ft körül egy kis üveg, viszont sokáig kitart)
Vacsora: nyers hamburger, vagy Gréta vegán burgerje