3 színpompás nyári zöldségköret
sponsored links
Ha nem csak salátát ropogtatnál egész nyáron, szívbõl javaslom a hüvelyes zöldségeket, amelyekben rengeteg fehérje és rost található. Egy jó hosszúra nyúlt strandolás-pancsolás után nagyon jól tud esni valami finom, zöldséges étel.
Ezt akár magában, akár grillhúsok köreteként szívbõl ajánlom: A felkockázott répát reszelt gyömbérrel kevés olajon, pici vízzel puhára párolom. Hozzá keverek 1 konzerv csicseriborsót és rengeteg zöldfûszert - például petrezselymet vagy koriandert. Langyosan a legfinomabb.
Imádom a nyári céklát, amikor még kisebbek, frissebbek, mint télen. Megpárolva, majd kihûtve tejföllel az egyik legjobb saláta, amit el tudok képzelni.
Ez az a köret, ami meglepõen gyorsan el szokott fogyni, bár elsõre senki sem lelkesedik érte. A zöld hüvelyû zöldbabot vízben puhára párolom, leszûröm. Közben serpenyõben vajon megfuttatok fokhagyma szeleteket és ezzel keverem össze a zöldbabot.
A három ötlet közül melyiket kóstolnád meg szívesen?