. Pelikán Grill Kupa Boldog Kuktával - GasztroBlogok.hu

3. Pelikán Grill Kupa Boldog Kuktával

2014-06-10

sponsored links


Varga Anikóval, vagyis az Olajbogyó blog szerzõjével ( http://vargaani.blogspot.hu/) kuktálkodtunk egy kicsit Szolnokon a múlt szombaton. A családias hangulatú rendezvényen a grillkupáért versengtek a lelkes csapatok. Mi pedig egy kis kóstolóval egybekötött fõzõbemutatóval kedveskedtünk a közönségnek!

Bede Róberttel és Varga Anikóval a bemutatók elõtt.
Délelõtt vette kezdetét a 3. Pelikán Grill Kupa a Pelikán Bevásárlóközpont tetõteraszán. A múlt évben még csak lelkes nézõként jártam a megmérettetésen, de az idén felkérést kaptam egy kis fõzõbemutatóra.  Izgalommal és nagy-nagy örömmel vetettem bele a feladatba magam. Megterveztem a menüt, recepteket nyomtattam, kitaláltam a koncepciót és összeszedtem, hogy milyen érdekességekrõl szeretnék beszélni, elpakoltam az eszközeimet és az alapanyagok egy részét. Fûszerész fûszerei és Donum Terrae termékek nélkül szinte el sem indulok. Lehetne ez reklámszöveg is, de fényképezõgép nélkül a négy fal között is ezeket az ínyenc kiegészítõket használom az ételek felturbózására. Szeretek mindig alapos lenni egy-egy megjelenés elõtt. 
Sajnos nagyon sok minden nem úgy alakult, ahogyan elsõdlegesen megálmodtam, de egy kellemes és kötetlenebb fõzõcskézés vette kezdetét. Anikó nagyon jó társam volt ebben. Nagyokat kacagtunk és õ volt az aki kibillentett a pillanatnyi mélypontomról. 


Miközben elõkészültünk javában zajlott a grill kupa. Kreativitásból nem volt hiány. Bárányborda, grillezett ananász, laposhal...A Gasztro-PAPArazzi és az Epermester közös csapata volt az én nagy kedvencem.

Mindent összegezvregérte a kedves bókokért és az elégedett arcokért fõzõcskézni. Ilyenkor mondom, hogy öröm másokat jóllakatni :-) 

Nem minden valósult meg, de a recepteket megosztom Veletek: 

Pikáns lime-os rizssaláta
20 dkg rizs
2 teáskanál só
1 nagy csokor friss petrezselyem
2 kicsi lime reszelt héja és leve
1 teáskanál fehérbors
1 teáskanál só
2 pohár natúr joghurt


 

Fürjtojásos saláta tökmagolajjal
20 dkg rukkola
10 ek. tökmagolaj
10 dkg koktélparadicsom
12 db fürjtojás


Füstölt sajtos húsgolyók gombával rozmaringnyárson (10 db ?nyárshoz?)
50 dkg darált hús (sertés)
15 dkg füstölt sajt
1 tk. só
4 ek. Worcestershire szósz
4 gerezd fokhagyma
1 tk. chilipor
10 db 20 cm hosszú rozmaringszál
20 db kicsi fehér csiperke gomba 


 




 




Mustáros?oregánós húscsiga tekercsek (12db nyárshoz)
50 dkg sertéscomb
2 ek. oregánó
10 dkg mustár
2 tk. só
2 tk. õrölt fekete bors


Még több fotóval várlak benneteket a Boldog Kukta Facebook oldalán

Szép estét kívánok Nektek! 
Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/06/3-pe...

sponsored links

Keres?s