kanalas paleo kenyér - GasztroBlogok.hu

3 kanalas paleo kenyér

2014-06-06

sponsored links

Hozzávalók:3kanálmindenbõlkenyér0

  • 3 db nagy méretû tojás
  • 3 evõkanál szezámpehely
  • 3 evõkanál szezámliszt
  • 3 evõkanál zabpehelyliszt (Ez itt a kompromisszum!, de a családom érdekében mindent megteszek, hogy 90%-ban paleozzanak!); Elhagyható! -, tegyél helyette a kenyérhez pl. gesztenyelisztet
  • 3 evõkanál útifûmaghéj (Én nem eszem kenyeret, tehát engem nem fog meghajtani :-D)
  • 1 evõkanál – 2 dkg só
  • 1 evõkanál – 2 dkg õrölt köménymag
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • Késhegynyi askorbinsav, vagy kevés citromlé
  • Víz -, annyi hogy a tészta állaga nokedli tészta sûrûségû legyen
  • Zsír a sütõedény kikenéséhez
  • Lehetõleg kókuszliszt, vagy napraforgóbél liszt a zsírozott edény szórásához

Elkészítés:

  • Az összes hozzávalót keverd össze, és hagyd állni legalább 5-10 percig a tésztát, hogy az utifûmag héjjal megszívja magát
  • Zsírozz ki egy kenyér sütõformát és szórd be a fentiekben javasolt lisztek egyikével (szilikonos formánál ez elhagyható!)
  • Elõmelegített sütõben – kb. 40 perc alatt fog a kenyér teljesen átsülni; 30 perc elteltével borítsd ki a kenyeret egy olyan edénybe, ahol a szélei nem érnek a sütõedény falához, és így süsd még 10 percig – Némi héj fog a kenyéren keletkezni! A kenyérre sütés közben ránézhetsz, és az idõvel egyéni belátásod szerint gazdálkodj!

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22919

sponsored links

Keres?s