Bakonybél környékén már terem a medvehagyma. Legalábbis én ezt a lelõhelyet ismerem...Ebben a szép tavaszi idõben, pedig egy élmény begyûjteni a haragoszöld friss leveleket egy kirándulás alkalmával. Sokféle képen felhasználhatjuk ezt a finom levél zöldséget. Kellemes fokhagyma íze miatt sütnek belõle pogácsát, sós rágcsálni valót, de készülhet belõle krémleves, mártás, fõzelék vagy éppen fûszervaj. Sokan csak egyszerûen rászórják a vajas kenyérre vagy belefõzik a spenót fõzelékbe...Nagyon jótékony hatású, kedvezõ a szervezetünkre: hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elõsegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért. Szóval szedjük és együk ezt a tavaszi vitamin forrást...