271. Zöldségnapra: Padlizsánnal töltött sültpaprika paradicsommártással
sponsored links
Még éppen kapható minden ehhez a finom zöldségételhez.
Padlizsánnal töltött sültpaprika paradicsommártással
Hozzávalók fejenként 1 padlizsán, 2-3 paradicsompaprika, 1 gerezd fokhagyma, só bors, 1 evõkanál olaj, kevés reszelni való sajt, kevés rozmaring (kb. 5 cm-es ág), fél citrom.
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk és apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk belezúzzuk a fokhagymát, és beledobjuk a rozmaringágat. Hozzákeverjük a padlizsánkockákat és állandó kevergetés közben megpároljuk. Szükség szerint apránként vizet adagolunk hozzá, sózzuk borsozzuk. Amikor a padlizsán már krémessé kezd válni. Levesszük a tûzrõl, kivesszük belõle a rozmaringágat, ízlés szerint pár csepp citrommal ízesítjük, majd a kimagozott paprikákba töltjük a ...