017 - Gyula - Pálinka - Eredmények - GasztroBlogok.hu

2017 - Gyula - Pálinka - Eredmények

2017-05-04

sponsored links

Megszületett a döntés: ezek lettek a legjobb pálinkák

A hétvégén Gyulán rendezték Magyarország egyik legnagyobb pálinkafesztiválját. Az idén 18. alkalommal megrendezett eseményen az egyik legjelentõsebb hazai párlatversenyre is sor került

18. alkalommal rendezték meg Gyulán Magyarország egyik legfontosabb pálinkafesztiválját, amelyhez Brillante-2017 elnevezéssel párlatverseny is kapcsolódott.

A versenyre 17 kereskedelmi fõzde nevezett összesen 158 mintával. A 24 tagú szakmai zsûri vakkóstoláson a harmónia és az utóérzet mellett a tisztaságot, karaktert, szájérzetet is pontozta. A legjobb kereskedelmi fõzde címet a Szicsek Pálinkafõzde nyerte, a legjobb kereskedelmi pálinka a cég 2015-ös évjáratú piros vilmoskörtéje lett.

A Békés megye pálinkája címet 2017-ben a békéscsabai Árpád Pálinkákat gyártó Kisrét Manufaktúra Kft. Piros Vilmoskörte pálinkája nyerte - az agrárszektor.hu helyszíni tapasztalatai szerint a fesztivál egyik kiemelt területén standot állító Árpád pálinkák kimondottan népszerûek voltak a látogatók körében, olyannyira, hogy a piros vilmoskörtébõl vasárnap estére teljesen ki is fogyott a fõzde.

Lapunknak több pálinkafõzde is úgy nyilatkozott, hogy a fesztivál látogatói kimondottan keresik a különleges, szokatlan ízeket. A standoknál a berkenye, a madárberkenye, a mák, a kiffer körte, vagy az erdei som mellett olyan különlegességeket is kóstolhattak, mint a bodzavirág, vagy az ananász. A korábbi években népszerû zöldségpárlatokat (például céklapárlat) több standnál is kínálták.

Az Alexander Pálinka standja


Megfigyelhetõ volt az is, hogy több fõzde is jelentkezett kimondottan erõsnek számító, 60% alkoholfok feletti párlatokkal. Mint megtudtuk, sokan keresik ezeket a pálinkákat a kereskedelmi forgalomban is. Több kiállító is beszámolt arról, hogy az elmúlt években határozott trendnövekedést tapasztalnak a minõségi pálinkáknál, részben a kiskereskedelemben, részben a HORECA-szektorból. Utóbbiról elmondták, hogy fontos a folyamatos kapcsolat kiépítése az éttermekkel, szórakozóhelyekkel, ezért elõfordul, hogy képzéseket is tartanak a szakácsoknak, sommeliereknek.

Az agrárszektor.hu kedvence idén a szentesi Alexander fõzde birspálinkája és Demona fantázianevû (feketeribiszkébõl és szilvából készült) házasítása volt. Míg elõbbi a birs alma és körte kiemelkedõen gyümölcsös, befõttre emlékeztetõ illatát és ízjegyeit hordozta, addig utóbbi a két gyümölcs karaktereit együtt, egymást erõsítve jelentett meg, illatában pedig virágos, kiemelkedõen fûszeres jegyeket hordozott.

forrásom a https://www.agrarszektor.hu/bor-italok/megszuletett_a_dontes_ezek_lettek_a_legjobb_palinkak.7375.html

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... borhirek.blog.hu/2017/05/04/2017_gyul...

sponsored links

Keres?s