2017. 32. heti menü
sponsored links
Ezeket ettük a héten:
Hétfõ:
Kedd:
Csikós tokány csirkemellbõl
Szerda:
Nem fõztem, volt még leves és lecsó hétfõrõl, tészta és tokány keddrõl. Vagy hideg kaja, aki egyiket sem kért.
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Tejfölös krumplileves
Kakaós és baracklekváros palacsinta*
Vasárnap:
Csontleves cérnametélttel csirke mellcsontokból gyorsfõzõ fedõvel
Sertéssült tepsis krumplival, kovászos uborkával
vasárnapi sertéssült tepsis krumplival, kovászos uborkával |
Hétfõ:
Csontleves csigatésztával csirkemell csontokból, csirkemell közép résszel, sok zöldséggel - a zöldségek nagy részét, meg a csirkemell középrészét Bogika kapta meg ebédre.
Lecsó leveshússal - ez most száraz lecsó volt sok házi Nap érlelte vastag húsú kevés levû paradicsommal - aminek a levét most teljesen elforraltam, besûrítve, szinte szárazon raktam a lecsóhoz. A paradicsomot és a hagymát Párom Édesanyja hozta még az elõzõ szombaton, a paprikákat Szüleimtõl kaptuk.
Tejfölös-sonkás-kolbászos-sajtos csigák - a tésztához felhasználtam a vasárnapról megmaradt margarinos törtkrumplit. Isteni lett.
A tészta hozzávalói: kb. 350 gr margarinos törtkrumpli, 1,5 dl forró víz, 1 dl langyos tej, 2 mokkáskanál cukor, 1 cs. 45 grammos élesztõ, 770 gr finom liszt, 1,5 fehér mûanyag kanál só, 2-3 löttyintés olaj.
Egyéb hozzávalók: 3/4 pohár nagy poharas tejföl, 100 gr pulykamell sonka, 150 gr csípõs füstölt kolbász, 150 gr durvára reszelt sajt
A tészta hozzávalói: kb. 350 gr margarinos törtkrumpli, 1,5 dl forró víz, 1 dl langyos tej, 2 mokkáskanál cukor, 1 cs. 45 grammos élesztõ, 770 gr finom liszt, 1,5 fehér mûanyag kanál só, 2-3 löttyintés olaj.
Egyéb hozzávalók: 3/4 pohár nagy poharas tejföl, 100 gr pulykamell sonka, 150 gr csípõs füstölt kolbász, 150 gr durvára reszelt sajt
Kedd:
Csikós tokány csirkemellbõl
Szerda:
Nem fõztem, volt még leves és lecsó hétfõrõl, tészta és tokány keddrõl. Vagy hideg kaja, aki egyiket sem kért.
Csütörtök:
Zöldséges rizseshús kovászos uborkával - 5 lebõrözött, kicsontozott csirke felsõcombból és 5 farrészbõl zöldségekkel, zöldborsóval, gyorsfõzõ fedõvel fõzve (szokásos jelzések elérése után a tûzhelyet kikapcsoltam, 10 perc elteltével a gõzt kiengedtem és tálalhattam az ételt).
Péntek:
Borsos tokány margarinos törtkrumplival, kovászos uborkával - vékony csíkokra vágott sertéslapockából (a lapockát még a legutóbbi húsos-húsgombócos káposzta készítésekor tettem el tartalékba, 6 szeletet). Kicsit belefeledkeztem a paprika lefagyasztás elõtti tisztításába, így kicsit kiszáradt, túlsült a husi.
Szombat:
Tejfölös krumplileves
Kakaós és baracklekváros palacsinta*
A *palacsintatésztát Zsanuária palacsinta receptje alapján állítottam össze, amit Nagynénje után Nono palacsintájának nevezett el, és csak kicsit alakítottam rajta.
A tésztába nálam 35 dkg liszt került (25 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt), 2 db kisebb M-es tojás, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál só, fél csomag instant élesztõ, kb. 8,5-9 dl langyos víz és két löttyintés olaj. Ezeket szép sima tésztává kevertem és kíváncsian vártuk mi sül ki belõle.
Az elsõ darabot rögtön, üresen megkóstoltuk, és megállapítottuk, hogy nem rosszabb, mint a tejes-ásványvizes változat, sõt... Így nyugodtan sütögettem tovább a palacsintákat. Ebbõl a mennyiségbõl 12 db kakaós lett (instant kakaóval) és 8 db baracklekváros.
A tészta a sütés közben ugyanolyan lyukacsos lett az élesztõtõl, mint a tejes-ásványvizes régebben.
Csontleves cérnametélttel csirke mellcsontokból gyorsfõzõ fedõvel
Sertéssült tepsis krumplival, kovászos uborkával