2017. 30. heti menü
sponsored links
Ezeket ettük a héten:
Hétfõ:
Kapros-fokhagymás cukkinifõzelék sült kolbásszal - a fõzelék ugyanúgy reszelt krumplival dúsítva, és tejfölös habarással behabarva, mint pár hete.
A tepsiben csak a sült kolbász és krumpli maradékát tudtam lefényképezni |
A pár sütnivaló kolbász mellé néhány felkarikázott újkrumpli is került a sütõbe, a Fiatalok azt választották, így fõzeléket csak Bogika evett, meg én. Bogikának a fõzelékben fõztem meg egy darab csirkemellet, az lett neki beleturmixolva, én meg a képen látható módon sült kolbásszal ettem, de Isten bizony magában finomabb volt :).
A kolbászt, meg 4 csirkecombot Anyukám csomagolta nekünk, amikor a hét végén meglátogattuk Õket - azt mondta "túlvásárolta magát " :). De nemcsak húsfélét kaptunk, hanem egy zacskó kertjükben termett zöldpaprikát, meg egy kis láda isteni finom muskotályos szõlõt, köszönet értük :).
Kedd:
Sûrû tarhonya - de tényleg :) !
Elõször kevés felaprított füstölt szalonnát, és füstölt kolbászt dinszteltem meg kevés olajon, egy fej apróra vágott hagymával együtt, majd rádobtam 3 kisebb feldarabolt krumplit, azzal is dinszteltem kicsit, majd rányomtam egy diónyi piros aranyat, beleöntöttem 500 gr tarhonyát, azt is hagytam jól felforrósodni, megszórtam 2,5 fehér kanál fûszerpaprikával és felöntöttem 1,7 l forrásban lévõ vízzel. Sóztam, beleraktam 3 db felaprított sárga lecsó paprikát, 1 kávéskanál fokhagyma granulátumot és kevés õrölt köményt, majd lefedve 20 percig fõztem, néha megkeverve. A végén még kellett bele pici só, meg kb. 2,5 dl forró víz, és isteni melengetõ ebéd lett belõle ezen a szeles hûs napon.
Szerda:
Nem fõztem, maradt még tarhonya, vagy hideget lehetett választani (pl. tepertõt, vagy kenõmájast kovászos uborkával)
Csütörtök:
Zöldbabfõzelék - ebbõl csak Bogika és én ettünk, Bogika párolt csirkemellet kapott bele, én csak magában ettem, úgy szeretem legjobban.
Péntek:
Megint nem fõztem, csak este tettem oda fõni egy nagy fazék csülkös-húsgombócos káposztát, ami jó 4,5 órán át fõtt szép csendesen másnapra, így megint hideg kaja volt.
Szombat:
Itt volt Férjem Anyukája, és Keresztlányom látogatóban, sajnos régen találkoztunk, még valamikor Anyák napja környékén látogattuk meg utoljára Mamát. Megint felpakolva jött, házi tojást, saját termésû cukkinit és isteni finom szabadföldi paradicsomot hozott az egyéb ajándékok mellett - köszönet érte Mamának is :) !
Az ebéd elsõ fogása húsleves csigatésztával
A második fogások:
Csülkös-húsgombócos káposzta, vagy
Levesben elõfõzött, sütõben sült rántott csirkecombok, krumplipürével és "koviubival"
a desszert csoki-eper-vanília jégkrém volt
Vasárnap:
Legkisebbikem annyira ácsingózott egy kis pizza után, hogy bedagasztottam egy kiló lisztet pizzatésztának, 4 tepsi pizza lett belõle, enyhén csípõs paradicsomos alapot is fõztem hozzá, és mindegyiken kétféle sajt, - mozzarella és trappista sajt volt. Mindegyik isteni lett, bár az elsõ kettõ, a kukoricás és a kolbászos kissé túlsült :(
Sonkás-kukoricás
Csípõs kolbászos-hagymás-paprikás
Szalámis-sonkás-hagymás-paprikás
Paprikás szalámis-csípõs kolbászos-hagymás-paprikás
És a végére egy kép Bogikáról :)
Kedd:
Sûrû tarhonya - de tényleg :) !
Elõször kevés felaprított füstölt szalonnát, és füstölt kolbászt dinszteltem meg kevés olajon, egy fej apróra vágott hagymával együtt, majd rádobtam 3 kisebb feldarabolt krumplit, azzal is dinszteltem kicsit, majd rányomtam egy diónyi piros aranyat, beleöntöttem 500 gr tarhonyát, azt is hagytam jól felforrósodni, megszórtam 2,5 fehér kanál fûszerpaprikával és felöntöttem 1,7 l forrásban lévõ vízzel. Sóztam, beleraktam 3 db felaprított sárga lecsó paprikát, 1 kávéskanál fokhagyma granulátumot és kevés õrölt köményt, majd lefedve 20 percig fõztem, néha megkeverve. A végén még kellett bele pici só, meg kb. 2,5 dl forró víz, és isteni melengetõ ebéd lett belõle ezen a szeles hûs napon.
Szerda:
Nem fõztem, maradt még tarhonya, vagy hideget lehetett választani (pl. tepertõt, vagy kenõmájast kovászos uborkával)
Csütörtök:
Zöldbabfõzelék - ebbõl csak Bogika és én ettünk, Bogika párolt csirkemellet kapott bele, én csak magában ettem, úgy szeretem legjobban.
Péntek:
Megint nem fõztem, csak este tettem oda fõni egy nagy fazék csülkös-húsgombócos káposztát, ami jó 4,5 órán át fõtt szép csendesen másnapra, így megint hideg kaja volt.
Szombat:
Itt volt Férjem Anyukája, és Keresztlányom látogatóban, sajnos régen találkoztunk, még valamikor Anyák napja környékén látogattuk meg utoljára Mamát. Megint felpakolva jött, házi tojást, saját termésû cukkinit és isteni finom szabadföldi paradicsomot hozott az egyéb ajándékok mellett - köszönet érte Mamának is :) !
Az ebéd elsõ fogása húsleves csigatésztával
A második fogások:
Csülkös-húsgombócos káposzta, vagy
Levesben elõfõzött, sütõben sült rántott csirkecombok, krumplipürével és "koviubival"
a desszert csoki-eper-vanília jégkrém volt
Vasárnap:
Legkisebbikem annyira ácsingózott egy kis pizza után, hogy bedagasztottam egy kiló lisztet pizzatésztának, 4 tepsi pizza lett belõle, enyhén csípõs paradicsomos alapot is fõztem hozzá, és mindegyiken kétféle sajt, - mozzarella és trappista sajt volt. Mindegyik isteni lett, bár az elsõ kettõ, a kukoricás és a kolbászos kissé túlsült :(
Sonkás-kukoricás
Csípõs kolbászos-hagymás-paprikás
Szalámis-sonkás-hagymás-paprikás
Paprikás szalámis-csípõs kolbászos-hagymás-paprikás
És a végére egy kép Bogikáról :)