017. 27. heti menü - GasztroBlogok.hu

2017. 27. heti menü

2017-07-09

sponsored links

Ezeket ettük a héten:

Hétfõ:
Olaszos lecsó tésztával
A szombaton megmaradt lecsóhoz adtam még egy kis csípõs fûszerpaprikát, passzírozott paradicsomot, oregánót, fokhagyma granulátumot és 1 pár feldarabolt bécsi virslit. Olaszos ízhatásával és szarvacska tésztával új dimenzióba emelkedett kedvenc nyári ételem :) 



Akinek ez nem jött be ehetett húslevest, baconbe tekert csibemájat, vagy egyszerû sajtos tésztát.


A pénteken készített csokis tortakrémet nem akartam kidobni, ezért gyors fordulaton összemixeltem, így a kásássága megszûnt, nem volt olyan szép fényes, mint kellett volna, de finom volt, ezért sütöttem egy vékony piskótát 3 egyenlõ darabra vágtam, és betöltöttem bele a csokikrémet. Hogy még finomabb legyen négyféle jégkrémmel is megkoronáztam (csoki, vanília, eper, puncs). Így a krém is hasznosult, egy hétköznapi süti krémjeként. 




Kedd:
Fûszeres sült tarja hagymás krumplival, paradicsommal - sertéssült fûszer-keverékemmel újkrumplival



Szerda:
Lótottunk-futottunk Legkisebbikemmel, nagyon elfáradtam, nem fõztem, mindenki azt evett a hûtõbõl, amihez kedve volt. Az eredetileg betervezett cukkini fõzelék fasírttal másnap vacsorára elkészült.

Csütörtök:
Ebéd: Csípõs szardíniás tészta




Vacsora: Burgonyás-kapros-tejfölös cukkini fõzelék tepsis fasírttal
A múltkor úgy bejött a burgonyás tökfõzelék, hogy megint reszelt krumplival szaporítottam a cukkini fõzeléket. 4 kisebb cukkini héjastól, 2 nagyobb újburgonya hámozva, nagy lyukú reszelõn lereszelve került bele, a többi szóról szóra úgy mint ITT, kivéve, hogy most csak tejföl került a habarásba. Isteni lett!






Péntek:
Csirketepertõ és csirkezsír
A mélyhûtõbe eltett csirkebõrökbõl akkora adag gyûlt össze, amit érdemes volt kisütni. Kevés víz hozzáadásával fedõ alatt fõztem elõször a bõröket, aztán fedõ nélkül teljesen kisütöttem a zsírt. Egy mély tányér púposan tele lett a kisült tepertõvel, de úgy nekiestünk kenyérrel, paprikával, paradicsommal, hogy elfelejtettem lefényképezni. Kép így csak a kisült zsírról készült, egy fél literes befõttes üveg tele lett vele. Kenyérre kenve ízben vetekszik a kacsazsírral. És ez is ugyanolyan gyorsan olvad ?. Paprikával paradicsommal csodásan finom. 




Szombat:
Borsóleves friss borsóból  kiskagyló tésztával


Rizseshús csirke farrészekbõl és feldarabolt felsõcombokból





Vasárnap:
Birkapörkölt együtt fõzött krumplival
Anyukám egy egész birkacombból fõzött pörköltet szombaton Apukám kedvére, abból kaptunk egy kis lábassal. Hogy kiadósabb legyen, elõször egy jó fûszeres paprikás krumplit tettem oda fõni 5 nagy újkrumpliból, amit 3 gerezd fokhagymával, kis hegyes-erõs paprikával, piros arannyal és õrölt köménnyel fûszereztem, amikor forrni kezdett hozzáöntöttem a birkapörköltet és együtt fõztem kb. 20-22 percig. Akkorra egy jól tunkolható, sûrû szaftú, isteni krumplis birkapörkölt lett. 


Aki kért, elõtte elõzõ napról maradt borsólevest ehetett.





Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/07/2017-27-h...

sponsored links

Keres?s