2017. 24. heti menü
sponsored links
Ezeket ettük a héten:
Hétfõ:
Húsleves elõzõ napról
Kapormártás bundás kenyérrel
Kedd:
Petrezselymes rizses hús csípõs csalamádéval
Hétfõ:
Húsleves elõzõ napról
Kapormártás bundás kenyérrel
A kapormártás szinte ugyanúgy készült, mint ITT, csak most kevesebb tejfölt (2 púpos evõkanál) és mellette néhány kanál joghurtot is kevertem bele. Nagyon finom lett!
Kedd:
Petrezselymes rizses hús csípõs csalamádéval
Szerda:
Karfiolleves kiskagyló tésztával
Paprikás krumpli nokedlivel, pár karika kolbásszal
Csütörtök:
Karfiolleves elõzõ napról - errõl nem készült kép
Szalonnás - "lecsós" rántotta néhány szeletke szalonnával, hagymával, hegyes-erõs paprikával és paradicsommal
Péntek:
Tojásos rántott leves jó csípõsen, pirított kenyérkockával - ezt mindig Apucival ketten ettük, most egyedül csak én ettem
Ropogós bõrû sült csirke alsó- és felsõ combok margarinos törtkrumplival - a csirkén most csak só volt, mégis isteni volt
Szombat:
Bableves - gyorsfõzõ fedõvel fõzve, zöldségekkel, füstölt szalonna bõrrel
Vasárnap:
Csirke mell- és combcsontokból leves cérnametélttel
Fordított töltött csirke - most lebõrözött, felszeletelt csirke felsõcombból, májas töltelékkel,
vagy sült oldalas, hozzájuk kétféle köretet lehetett választani: vagy margarinos törtkrumplit, vagy burgonyás-kapros-joghurtos-tejfölös tökfõzeléket*.
* 1 kisebb tök tisztítva, kimagozva, nagy lyukú reszelõn lereszelve, 3 db kisebb burgonya tisztítás után ugyancsak nagy lyukú reszelõn lereszelve, kevés víz, ételízesítõ és/vagy só, meg egy csokor aprított kapor hozzáadásával puhára párolva, joghurtos-tejfölös habarással (pici hideg víz, 1,5 evõkanál rétes liszt, 2,5 evõkanál joghurt, 2 evõkanál tejföl) behabarva.