017. 19. heti menü - GasztroBlogok.hu

2017. 19. heti menü

2017-05-14

sponsored links

Ezeket ettük a héten:

Hétfõ:
Húsleves csigatésztával vasárnapról


Rántott csirkemell sültkrumplival


Kedd:
Ebédre egy gyors  tejfölös sárga gévagombamártás - most bors nélkül -, füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával meglocsolt "csuszával", pörccel - egyszerûen isteni volt ??


vagy sima tejfölös-sajtos "csusza" pörccel


Vacsorára krumplis pogácsa hideg tejjel - a pogácsa maradék krumplipüré felhasználásával készült, néhány felaprított  kolbász szelettel és apróra vágott szalámivéggel felturbózva, a teteje sütés elõtt tejföllel megkenve


A tészta "potyadékait" épp csak összefogtam, olyanok lettek az így kialakított "pogik", mint egy-egy virág  :)
Szerda:
Rakott krumpli hagyományosan sok tejföllel, tojással, kolbásszal



Csütörtök:
Póréhagymás párizsisaláta majonézes-tejfölös-mustáros öntettel (egy 650 gr-os Lidl-s baromfipárizsi, kb. 15 cm póréhagyma, 2-2 evõkanál majonéz és tejföl, 1 teáskanál mustár, só ízlés szerint)


Péntek:
Férjem Édesanyját látogattuk meg, így nem fõztem, indulás elõtt almás-narancsos-epres muffint sütöttem (24 db-ot), aminek nagyobb részét elvittük Mamának, aki finom ebéddel várt bennünket.
(A muffin a szokásos recept alapján készült, annyi változtatással, hogy 2 almát nagy lyukú reszelõn lereszeltem, kettõt szokás szerint feldaraboltam, 1 narancs sárga héját reszeltem bele citromhéj helyett és jó pár szem Szüleim kertjében termett epret is a tésztába kevertem egészen apróra vágva.)

az utolsó muffin

Vacsorára szardíniakrémet turmixoltam friss kenyérhez, vagy pirítóshoz
(4 evõkanál margarin, 2 doboz olajos szardínia olajával együtt - az egyik piripiris volt -, 1 kisebb citrom leve, és pici só felhasználásával.)

Szombat:
Zsenge tök rántva kapormártással
(A kapormártáshoz egy hatalmas csokor - jó nagy maréknyi -  Szüleim kertjében termett kaprot apróra vágtam, 3 evõkanál rétes lisztbõl kevés olajjal világos rántást készítettem, amibe beleraktam a felaprított kaprot, jól elkevertem, hagytam átforrósodni, majd felöntöttem 0,5 l tej és 0,5 l víz keverékével, ízesítettem egy csapott fehér kanál sóval, 6 evõkanál tejföllel és alaposan kiforraltam. Isteni volt a zsenge rántott tökkel)


vagy rántott trappista sajt tejfölös törtkrumplival  

Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel (2 lebõrözött kacsa felsõcomb összevágott húsából és csontjából, sok zöldséggel, hagyományosan)




Kacsasült hagymás krumplival (kacsa  alsó és felsõcombokból csak sóval fûszerezve)
 




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/05/2017-19-h...

sponsored links

Keres?s