2017. 19. heti menü
sponsored links
Ezeket ettük a héten:
Hétfõ:
Húsleves csigatésztával vasárnapról
Rántott csirkemell sültkrumplival
vagy sima tejfölös-sajtos "csusza" pörccel
Szerda:
Rakott krumpli hagyományosan sok tejföllel, tojással, kolbásszal
Csütörtök:
Péntek:
Hétfõ:
Húsleves csigatésztával vasárnapról
Rántott csirkemell sültkrumplival
Kedd:
Ebédre egy gyors tejfölös sárga gévagombamártás - most bors nélkül -, füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával meglocsolt "csuszával", pörccel - egyszerûen isteni volt ??
Vacsorára krumplis pogácsa hideg tejjel - a pogácsa maradék krumplipüré felhasználásával készült, néhány felaprított kolbász szelettel és apróra vágott szalámivéggel felturbózva, a teteje sütés elõtt tejföllel megkenve
A tészta "potyadékait" épp csak összefogtam, olyanok lettek az így kialakított "pogik", mint egy-egy virág :) |
Rakott krumpli hagyományosan sok tejföllel, tojással, kolbásszal
Csütörtök:
Póréhagymás párizsisaláta majonézes-tejfölös-mustáros öntettel (egy 650 gr-os Lidl-s baromfipárizsi, kb. 15 cm póréhagyma, 2-2 evõkanál majonéz és tejföl, 1 teáskanál mustár, só ízlés szerint)
Péntek:
Férjem Édesanyját látogattuk meg, így nem fõztem, indulás elõtt almás-narancsos-epres muffint sütöttem (24 db-ot), aminek nagyobb részét elvittük Mamának, aki finom ebéddel várt bennünket.
(A muffin a szokásos recept alapján készült, annyi változtatással, hogy 2 almát nagy lyukú reszelõn lereszeltem, kettõt szokás szerint feldaraboltam, 1 narancs sárga héját reszeltem bele citromhéj helyett és jó pár szem Szüleim kertjében termett epret is a tésztába kevertem egészen apróra vágva.)
Vacsorára szardíniakrémet turmixoltam friss kenyérhez, vagy pirítóshoz
az utolsó muffin |
(4 evõkanál margarin, 2 doboz olajos szardínia olajával együtt - az egyik piripiris volt -, 1 kisebb citrom leve, és pici só felhasználásával.)
Szombat:
Zsenge tök rántva kapormártással
(A kapormártáshoz egy hatalmas csokor - jó nagy maréknyi - Szüleim kertjében termett kaprot apróra vágtam, 3 evõkanál rétes lisztbõl kevés olajjal világos rántást készítettem, amibe beleraktam a felaprított kaprot, jól elkevertem, hagytam átforrósodni, majd felöntöttem 0,5 l tej és 0,5 l víz keverékével, ízesítettem egy csapott fehér kanál sóval, 6 evõkanál tejföllel és alaposan kiforraltam. Isteni volt a zsenge rántott tökkel)
vagy rántott trappista sajt tejfölös törtkrumplival
Szombat:
Zsenge tök rántva kapormártással
(A kapormártáshoz egy hatalmas csokor - jó nagy maréknyi - Szüleim kertjében termett kaprot apróra vágtam, 3 evõkanál rétes lisztbõl kevés olajjal világos rántást készítettem, amibe beleraktam a felaprított kaprot, jól elkevertem, hagytam átforrósodni, majd felöntöttem 0,5 l tej és 0,5 l víz keverékével, ízesítettem egy csapott fehér kanál sóval, 6 evõkanál tejföllel és alaposan kiforraltam. Isteni volt a zsenge rántott tökkel)
vagy rántott trappista sajt tejfölös törtkrumplival
Vasárnap:
Húsleves cérnametélttel (2 lebõrözött kacsa felsõcomb összevágott húsából és csontjából, sok zöldséggel, hagyományosan)
Kacsasült hagymás krumplival (kacsa alsó és felsõcombokból csak sóval fûszerezve)
Húsleves cérnametélttel (2 lebõrözött kacsa felsõcomb összevágott húsából és csontjából, sok zöldséggel, hagyományosan)
Kacsasült hagymás krumplival (kacsa alsó és felsõcombokból csak sóval fûszerezve)