2017. 16. heti menü
sponsored links
04.23. Pinduri Boglárkánk is újra beteg volt, de már jól van. |
Ezeket ettük a héten:
Húsvét hétfõ:
Sütõben sült rántott rántott csirkedarabok salátával, majonézes-tejfölös-citromos öntettel
(a levesben elõfõzött csirkedarabokat megpergettem sóval, szokásos módon bepaníroztam, alufóliával bélelt tepsire sorakoztattam, szilikon ecsettel megkentem kevés olajjal, és 200 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben szép pirosra, isteni ropogósra sütöttem.)
a salátában retek, uborka, lila hagyma és jégsaláta volt |
Kedd:
Raguleves (vasárnapról maradt)
Anyukám fõzte húsvéti birkapörkölt, nekem csak a sós krumplit kellett megfõzni hozzá
Szerda-péntek:
3 napig olyan beteg voltam, hogy nemcsak fõzni nem tudtam, de az ágyból is csak percekre bírtam felkelni. Enni nemigen kívántam, az elsõ két napon csak kis pirítóst, teát, ropit, hogy mégis legyen a gyomromban valami. Pénteken már banán, és sós-ételízesítõs vízben fõtt krumplis-sárgarépás-petrezselyemgyökeres leves bõvítette a menüt a ropi és a tea mellett. Péntek este már kicsit fenn bírtam lenni, szombatra pedig már majdnem olyan jól voltam, mint a betegség elõtt, ezért újra fõztem, igaz csak egyszerû, még mindig kímélõ fogásokat.
Szombat:
Csontleves csirke mellcsontból, hagyományosan fõzve, zöldségekkel, csigatésztával
Rizses csirkemellcsíkok fûszermentesen, csak kis sóval, ételízesítõvel
Vasárnap:
Újabb húsleves, most 4 nagy egész csirkecombból, hagyományosan, zöldségekkel, a leves gõzén karfiolrózsákat pároltam a rántott karfiolhoz.
Megint sütõben sült rántott csirkecombok és rántott karfiol törtkrumplival - A megfõtt csirkecombokat és karfiolrózsákat hagyományosan bepaníroztam, mint Húsvét hétfõn, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, kevés olajjal (összesen kb. 1 dl) körben megkentem, és 225 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben megsütöttem.
még 5 perc kellett a sütõben |
hogy ilyen szépek legyenek |