017. 15. heti menü - GasztroBlogok.hu

2017. 15. heti menü

2017-04-17

sponsored links

Ezeket ettük a héten:

Hétfõ
Csak vacsora készült: rántotta pár szeletke szalonnával, fél hagymával, 2 csípõs paprikavéggel, pár szelet kolbásszal 

Kakaós muffin
Mint az unokákkal sütött csokis muffin, csak csoki nélkül, + 3 kupica tejjel,  így 16 db muffin lett. Magában, vagy baracklekvárral megkenve is isteni volt.
(15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 db M-es tojás, 3 púpos evõkanál baracklekvár, 15 dkg finom liszt, fél csomag sütõpor, 5 dkg keserû kakaópor, 3 kupica tej - kb. 1,5 dl. Ezeket a felsorolás sorrendjében összekevertem és 12 szilikon sütõformába, meg 4 db kis kávéscsészébe osztottam, 175 fokon 25 percig sütöttem.)
már csak ez a 4 db maradt, mire fényképeztem
 Kedd:
A múlt héten kicsontozott csirkecombok csontjából fõzött leves zöldségekkel és külön fõzött cérnametélttel - gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után kikapcsolt tûzhelyen 7 perc. 



Sárga gévagomba pörkölt tésztával összekeverve, tejföllel ízesítve, vagy
Krumplis tészta - errõl nem készült kép



Szerda:
Bogika velünk együtt lebetegedett, nem akart sem szopizni, sem inni, kórházba kellett vinnünk, ott is tartották egy éjszakára az Anyukájával együtt.
Így csak vacsorára készült  két személyre szalonnás tükörtojás, de azt sem fényképeztem le.


Csütörtök:
ebédem: forró csontleves fokhagyma granulátummal, chiliporral - a csúnya megfázásom ellen és sültkrumpli - a gyerekek még a kórházban voltak, sonkás-sajtos szendvicset és teát vitt be Fiam.



vacsora: Spenót bundás kenyérrel - és már Bogika is itthon volt hála Istennek!

 
A jobb kezecskéjén még ott a ragtapasz, ahol az infúziós kanült bevezették

Péntek:
Gévagomba krémleves tejfölösen


Spenótos spagetti sajttal - a tegnap maradt spenót felhasználásával vagy tejfölös sajtos spagetti  - errõl nem készült kép


Szombat:
Vacsora: Füstölt-fõtt csülök, kolbász, tojás, torma
Az idén sonkát nem vettünk az ünnepre, csak füstölt csülköt. Fõzés után kicsontoztam és melegen folpackba csomagoltam, úgy hûtöttem ki, hogy szépen szeletelhetõ legyen. A fõzõlevet eltettem a hûtõbe egy jó bableveshez. A kolbászt másik lében fõztem meg (kb. 20 perc alatt), aztán abban a lében fõztem meg a tojásokat.


Húsvét vasárnap:
Tárkonyos-citromos csirkeraguleves
(Elõször fûszeres lében megfõztem a Húsvét hétfõre szánt rántott húshoz a csirkecombokat, majd a visszamaradt lében fõztem meg a ragulevest, kockázott csirkemell filébõl, zöldségekkel, tárkonnyal, citrommal, tejfölös-tejszínes habarással, csigatésztával)


 
Rozmaringos-fokhagymás egész csirkecombfilék ugyanolyan tepsis krumplival együtt sütve






Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/04/2017-15-h...

sponsored links

Keres?s