2017. 10. heti menü
sponsored links
Ezeket ettük a héten:
Hétfõ:
Nem fõztem, maradt leves, rántott csirkeszárny és kukoricás rizs is vasárnapról
Kedd:
Tejfölös karfiolkrémleves
Sültcsirke sültkrumplival
Szerda:
Gulyásleves nokedlivel - lefagyasztott marhapörkölt maradék felhasználásával, ahogy szoktam , csak most nokedlit is szaggattam bele a fõzés legvégén - Isteni lett :) !
Kakaós palacsinta
Csütörtök:
Szardíniás-paradicsomos kagylótészta
Péntek:
Hurka-kolbász, tepsis krumpli, cékla, vagy csípõs csalamádé
Szombat:
Hétfõ:
Nem fõztem, maradt leves, rántott csirkeszárny és kukoricás rizs is vasárnapról
Kedd:
Tejfölös karfiolkrémleves
(Néhány hete egy egész fej karfiolt megfõztem levesben, mert szerettem volna egy kis rántott karfiolt is készíteni, de az végül elmaradt. A megfõtt karfiolrózsákat (40 dkg) lefagyasztottam, azokból készült most krémleves tejfölös habarással.)
Sültcsirke sültkrumplival
Szerda:
Gulyásleves nokedlivel - lefagyasztott marhapörkölt maradék felhasználásával, ahogy szoktam , csak most nokedlit is szaggattam bele a fõzés legvégén - Isteni lett :) !
Kakaós palacsinta
(5 evõkanál rétesliszt, 10 evõkanál finomliszt, 1 db M-es tojás, csipet só, 2 mokkáskanál cukor, annyi tej, hogy galuskatészta sûrûségû tésztát kapjunk, 1 csomag instant élesztõ, annyi buborékos ásványvíz, hogy se nem híg, se nem sûrû palacsintatészta legyen, kb. 0,5 dl olaj - kb. 1 órán át pihentetjük sütés elõtt - ebbõl a mennyiségbõl 18 db palacsinta lett, mindegyikbe 1 evõkanál cukrozott instant kakaóport töltöttem)
Szardíniás-paradicsomos kagylótészta
(a mártáshoz: 1 doboz olajos szardínia, a hal olaján megdinsztelt fél fej felaprított hagyma, 1-2 csipet só, 6 dl 100 %-os paradicsomlé, csípõs piros arany, õrölt bors, fokhagyma granulátum, szárított oregánó és bazsalikom, pár csepp folyékony édesítõszer ízlés szerint. A tészta elvileg 8 tojásos KATA nevezetû kagyló tészta, de biztos vagyok benne, hogy nem 8 tojásos, csak valamivel sárgára színezték. Fõzés közben rommá tört és nem is volt olyan szapora, mint egy 8 tojásos tésztának lenni kell - nem veszek ilyet többet az biztos!!)
Péntek:
Hurka-kolbász, tepsis krumpli, cékla, vagy csípõs csalamádé
Szombat:
Már olyan régen szeretnénk egy kis saját készítésû abált szalonnát enni,
ezért tegnap elmentünk a henteshez, hátha kapunk tokaszalonnát. Nem volt, ezért vettünk fél fejet, abból készítettem abált fejet, jó
fokhagymásan, paprikásan. 3 órán át fõztem sós-fokhagymás lében a
fejet, aztán kicsontoztam, megtisztítottam a nem tetszõ részektõl, megszórtam fûszerpaprikával és fokhagymával, majd kihûlés után folpackkal
letakarva a hûtõbe tettem kidermedni. Már tegnap is megkóstoltuk, de igazán isteni ma reggelre lett. Mire fényképeztem, már csak a fele volt meg.
Gombócos-apróhúsos káposzta,
ahogy szoktam, most 1,5 kg sertélapockából, - amibõl 0,5 kg darált volt- és 1,5 kg savanyú káposztából.
Vasárnap:
Lusta napom volt. Igaz, vettem ki a fagyasztóból egy csomag tarjacsontot, hogy levest fõzzek az elõzõ napról maradt húsgombócos-apróhúsos káposzta elé, végül azonban elmaradt a fõzés, csak káposztát ettünk, és isteni volt, hogy nyugodtan unokázhattam. Jót játszottam Bogikával, aztán aludt is a szobámban. Délután átjöttek Olikáék is, így Vele is jót játszottunk, zenét hallgattunk. Igazán szuper, szeretetteljes vasárnapom volt. "Csak" Tatuska hiányzott ma is.
A csontlevest majd megfõzöm holnap. Meg kitalálok valami második fogást is.
A csontlevest majd megfõzöm holnap. Meg kitalálok valami második fogást is.