2014. tavaszi Vegán Kihívás, 1. hét
sponsored links
Ez a bejegyzés 2014. március 13 - 19. lesz elérhetõ, utána törlésre kerül!!
1. HETI MENÜ (1-7. NAP):
1. NAPReggeli:
- Diós-erdei gyümölcsös zabkása
Ebéd:
- rozmaringos fõtt csicseri (fõtt csicserire kis olívaolaj, citormlé, só, bors, és friss rozmaring, vagy zöldfûszerkeverék), valamilyen gabonával, pl. kuszkusszal és vegyes salátával
Vacsora:
- brokkolis - vörös káposztás spagetti
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint
2. NAP
Reggeli: aszalt sárgabarackos quinoa-amaránt müzli
Ebéd: spenótos rizottó
Vacsora: édesburgonyás sárgarépakrémleves diós petrezselyempesztóval 1-2 szelet pirított barna kenyérrel)
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint
3. NAP
Reggeli:1-2 szelet pirított teljes kiõrlésû kenyér valamilyen olajos mag krémmel (pl. mandula, kesudió, szezám), és esetleg cukormentes lekvárral (pl. bio cukormentes szilvalekvár, vagy bio agave sziruppal édesített gyümölcslekvár); friss gyümölcs (ezt áttolhatod uzsonnára is)
Ebéd: leves elõzõ napról + csicsókás babfasírt vegyes zöldsalátával
Vacsora: paradicsomos-gombás polenta (a receptben a paradicsomot rizs/ agave sziruppal édesítsd a nyírfacukor helyett!)
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint
4. NAP
Reggeli:
- Málnás-amarántos szójajoghurt pirított kókusszal (bármilyen szezongyümölccsel készítheted!)
Ebéd:
- a paradicsomos-gombás polenta elõzõ napról, akár friss salátával kiegészítve
Vacsora:
- csicsókás babfasírt elõzõ napról friss salátával, vagy nyers zöldségszeletekkel
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint
5. NAP
Reggeli: napraforgós-mandarinos reggeli kása
Ebéd:
paradicsomos szendvics: 2 szelet pirított barna kenyér közé tegyél felszeletelt paradicsomkarikákat, egész bazsalikom leveleket, zöld leveles salátát, csírákat és megkenheted akár tojásmentes kölesmajonézzel is. http://www.vegagyerek.hu/2011/01/tofusalatas-szendvicskrem-es.html
Ha gazdagabban szeretnéd megpakolni, akkor egy-két szelet füstölt tofut piríts meg kis olajon, vagy grillezd meg, pici szójaszósszal ízesítve, és azt is tedd a kenyérbe húspótlóként.
Vacsora: tepsiben sült zöldségek: különféle zöldségek, amiket találsz a hûtõben, felaprítva (szezonálisak mehetnek bele nyugodtan, sütõtök, cékla, káposztafélék, répa, stb., figyelj rá, hogy nagy kockákra vágd, ne süljön szét!:-) meglocsolva kis olívaolajjal, hozzá só-bors, és süsd meg a sütõben! Salátát nyugodtan ehetsz hozzá, vagy ha nagyon éhes vagy, valamilyen gabonát is fõzhetsz hozzá (rizs, quinoa stb.)!
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint
6. NAP
Reggeli: kiviszószos almatorony
Ebéd: babkrémes-petrezselyempesztós tekercs
Uzsonna-desszert: meggyes banánfagyi
Vacsora: barna rizsgolyók bazsalikomos kesuszósszal
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint
7. NAP
Reggeli: diós-banános hajdinamuffin gabonakávés-natúr szójatejes cappuccinoval
Ebéd: csicserikrémes padlizsán-lasagne
Uzsonna-desszert: nyers avokádós csokipuding
Vacsora: tökmagpástétom friss zöldség szeletekkel, csíkokkal/ teljes kiõrlésû pirítóssal
Ital: 2 l szénsavmentes ásványvíz + zöld, gyümölcs, gyógyteák igény szerint