2011. Karácsonya - Szenteste
sponsored links
Az elmúlt napokban nem született receptes új bejegyzés, de azért minden nap készült valami finomság :).
Már karácsony elõtt megfõztem a "töltött" káposztát, ami azért lett idézõjeles, mert levél nélkül készült, ahogy Apa szereti, körömmel, füllel lazítva. Már meg is kóstoltuk, nagyon finom, de csak ma, karácsony másnapján kerül igaziból asztalra. Sütöttem ezen kívül még hurkát kolbászt, ami nagyon finom volt, bár ez nem az én érdemem, hanem a hentesé, aki készítette. Tepsis krumpli volt a körete és káposztával töltött almapaprika.
Karácsonyra olyan ételeket szerettem volna fõzni, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Hagyományosan Szüleinket hívtuk meg Szentesti vacsorára, ez már évek óta így van. Szeretünk együtt lenni, bár nem tudunk olyan gyakran, mint szívünk szerint tennénk. Ilyenkor általában halat készítek, teljesen hagyományosan halászlét, (Legnagyobbikom szerint hallét, mert nem a halászt fõzöm meg, hanem a halat :D ) rántott halat valamilyen krumplival, tartárral, és/vagy salátával. bár az utóbbi 2-3 évben bablevessel is ...