20 perces kolbászos-csirkemelles tészta
sponsored links
Egyszerû tészta, ami pillanatok alatt elfogy
Ennek a tésztának nincs nagy története, gyorsan kellett valami ebédet rittyentenem. Benéztem a hûtõbe-mélyhûtõbe és ezt készítettem:
Csirkemelles-kolbászos csavart tészta
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg csirkemell
20 dkg füstölt kolbász
1 nagyobb fej lilahagyma
Olívaolaj
15 dkg sajtkrém
1 csokor petrezselyem
4 dl húsleves
30 dkg trottore (nagy csavart) tészta
Só, bors
Reszelt sajt a tetejére
A tésztát a csomagoláson szereplõ utasítások alapján megfõzzük. Leszûrjük, a fõzõvízbõl egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük és 1 ek olajjal átforgatjuk.
A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, idõnként megkeverve elfõzzük a lé nagy részét. Belenyomjuk a sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajtkrém teljesen elolvad. Felöntjük annyi fõzõvízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ennek a tésztának nincs nagy története, gyorsan kellett valami ebédet rittyentenem. Benéztem a hûtõbe-mélyhûtõbe és ezt készítettem:
Csirkemelles-kolbászos csavart tészta
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg csirkemell
20 dkg füstölt kolbász
1 nagyobb fej lilahagyma
Olívaolaj
15 dkg sajtkrém
1 csokor petrezselyem
4 dl húsleves
30 dkg trottore (nagy csavart) tészta
Só, bors
Reszelt sajt a tetejére
A tésztát a csomagoláson szereplõ utasítások alapján megfõzzük. Leszûrjük, a fõzõvízbõl egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük és 1 ek olajjal átforgatjuk.
A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, idõnként megkeverve elfõzzük a lé nagy részét. Belenyomjuk a sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajtkrém teljesen elolvad. Felöntjük annyi fõzõvízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!