Spaghi, azaz Matteo&Jacopo friss tésztaboltja - GasztroBlogok.hu

2 Spaghi, azaz Matteo&Jacopo friss tésztaboltja

2012-07-26

sponsored links


Egy olyan apró helyet szeretnék most ajánlani, amely éppenséggel a tökéletlensége miatt szerethetõ. És amely nem mellesleg igazi piaci rést tölt be. Friss olasz tészták. 

Már amikor az ember megérkezik a Gozsdu udvar egyik kissé elhagyatott blokkjához (a Dob utca felõli bejárattól a második beugró), és meglátja a nulldesign-os sarkot az összevissza ácsingozó sorral (sorszerûséggel), sejti, hogy ennek fele sem tréfa. Pontosabban éppen ellenkezõleg. Just relax. A totális káosztól és szervezetlenségtõl nemhogy idegesek lennénk, egyszerûen azonnal jókedvre derülünk, nekem legalábbis rögtön röhöghetnékem támad. Pláne amikor megjelenik a két olasz srác, akik magyarul egyáltalán nem, olaszul annál kiválóbban beszélnek (angolul is), és olyan könnyedén veszik az egészet, hogy az emberre azonnal átragad ez a mentalitás.

Kivételesen nincs itt most különösebben mit elemezgetni sem a helyen magán, sem az ételeken: a lényeg az, hogy minden nap többféle friss tésztát készítenek. Elvitelre és helyben fogyasztásra. Minden nap két fajta tésztát ki is fõznek, ezeket ott a teraszon lehet megenni (mûanyag dobozból), vagy elvinni. Ma épp taglierini all? amatriciana, azaz paradicsomos-bacon-ös mártással, illetve vargányás ravioli volt a menü. (Igen, a kész kifõtt tészta bekeverve csévingben áll, és igen, mikróban rámelegítenek. Elnézem.) Ezen kívül nyersen, elvitelre volt ma kétféle ravioli, bucatini, tagliatelle és fussili. Ahogy a Facebook oldalukat elnézem, valóban ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/07/2...

sponsored links

Keres?s