2 in 1
sponsored links
Most, hogy kitavaszodott egyre kevésbé kívánom a nehéz kajákat. Sajnos még nincs olyan nagy választék a zöldséges standokon és a piacokon, de a már kapható finom friss zöldfûszerekkel bármilyen ételt könnyen feldobhatunk. Dolce Vita könyvében találtam az alábbi rizottó receptet, amely nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ és igazán frissítõ, üde ízét a citrom és a rozmaring adja.
Mivel a rizottó azonban csak frissen jó, ezért vacsorára rögtön újra is hasznosítottam és rizsgombóc (arancini) készült belõle. Az újrahasznosítás igazából csak annyiból állt, hogy ütöttem hozzá egy tojást, gombócokat formáztam belõle és a gombócok közepébe egy-egy kis kocka sajt került. Tojásba és zsemlemorzsába forgattam, majd bõ olajban kisütöttem.
Rozmaringos-citromos rizottó sült pancettával
Hozzávalók:
30 dkg rizottórizs
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 liter húsalaplé
1 ág rozmaring ...