2 az 1-bõl, azaz leves és sült csirkeszárnyból :)
sponsored links
Tegnapelõtt akciósan sikerült xxl-es csirkeszárny csomagot vennem a Lidl-ben, talán 740 forintért, 2 kg újkrumplit 140 ért, és a fürtös paradicsom is akciós volt, azt hiszem 329 kilója. Ma ezekbõl készült a vacsora.
Elõször is egy finom csirkeleves. A csirkeszárnyakat megtisztítottam, megperzseltem szárnyvégeket levágtam, majd levest fõztem az összes szárnyból, jól bezöldségelve új zöldségekkel, (13 db szárny, 1 nagy sárgarépa, 3 kicsi petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó, 1 kis fej hagyma, 1 darabka zöldpaprika, 1 csokor zeller zöld, 2,5 fehér kanál ételízesítõ, 2,3 liter víz) zepter gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után 8 percig. Aztán kiengedtem a gõzt a fazékból, kiemeltem a kis fõzõkosárral a húsokat és zöldségeket, a fazekat visszatettem a tûzre és beleraktam 10 dkg 8 tojásos cérnácska tésztát, lefedtem és már el is zártam a tûzhelyet alatta. Saját gõzében megfõtt a tészta. Visszaraktam a szárnyvégeket és a zöldségeket is, és azon forrón lehetett tálalni a levest.
A második fogás a levesben elõfõzött szárnyak fûszeresen-rozmaringosan sütve. A szárnyakat ...