198. Fûszeres frissítõ: Rosemary Gin Fizz
sponsored links
Valószínûleg sok bártender nem tudja, hogy pontosan mi is a különbség a Tom Collins és a Gin Fizz között: a közös pont ugyebár a gin, a citrom, a cukor és szóda, a differencia viszont az, hogy a Tom Collinsban a legelterjedtebb London Dry gin helyett Old Tom gint kell használni (amely egyébként kevésbé száraz, édesebb ízvilágot képvisel) és jéggel készül, míg a Gin Fizzt jellemzõen jég nélkül kell csinálni, kisebb pohárban szervírozni, az összetevõk között pedig gyakran feltûnik a tojás (lásd: Silver, Golden, Royal vagy Ramos Gin Fizz). A számos változatnak (twistnek) köszönhetõen azonban a két ital közötti határok manapság már teljesen elmosódnak, így van ez a Rosemary Gin Fizz esetében is, ami egyrészt jéggel készül, másrészt a cukor helyett mézet tartalmaz, harmadrészt az alapszesz fûszeressége egy kis rozmaringgal van kiegészítve.
Fotó: Koktél Blog