18.szülinapi torta
sponsored links
Piskóta torta lap: 7 tojás 7 kanál cukor, 7 kanál liszt, pici szódabikarbóna
Krém: 0.5 kg krémes túró (Aldiból) 2 tojás, 1 citrom héja, cukor
Tetõ: Fél cs. darált keksz, kakaó por, kókuszreszelék, meggy lekvár és lé, pici tej
Borítás: 1 cs pille cukor (Marshallow), porcukor
Szokásos módon piskótát sütünk egy kerek torta formában. Azért hogy szép maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütõpapírt. Vágjunk egy kerek lapot és kõrbe a palástot ás így öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tû próbáig. Még így is egy kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz.
Ha kihûlt, vágjuk félbe és kenjük meg a túrókrémmel, amibe tojássárgáját, reszelt citromháját, cukrot ízlés szerint, és a legvégén a fehérje habot keverünk.
Elkészítjük a kókusz golyó masszát. A kekszet összekeverjük a lekvárral a meggylével, a kakaó porral, és annyi ...