16. Blogkóstoló - Bevállaltam!
sponsored links
A mostani Blogkóstoló sorsolásának köszönhetõen Timi recepteji között kutakodhattam és lementettem vagy 10 receptet, melyek közül a szezámmagos diós brownie volt az a édesség, amit elsõre kiszúrtam magamnak, hogy gyorsan el is készítsem. Minden hozzávalót összekészítettem és összekevertem az elõírásoknak megfelelõen - én legalábbis azt hittem - , megsütöttem, de nem akart megszilárdulni, majd mikor megpróbáltam kiborítani a formából, akkor ripityára tört, a közepe pedig még folyt, így kétségbeesve visszakanalaztam a tálba és sütöttem még rajta, de így végül néhol kicsit túlsült. Az íze finom volt, ezért mindenképp menteni akartam a menthetõt. Eképpen kezdõdött eme pohárdesszert élete, ami eredetileg brownie lett volna :P Egy egész éjszaka kellett hozzá, hogy rájöjjek mit rontottam el, ugyanis Pé reggel talált a mikróban egy adag olvasztott margarint, ami kimaradt a tésztából... Ez van, ha kapkodok ;) Ettõl függetlenül bátran kínálnám a húsvéti ünnepi asztalon, mert praktikusan elõre lehet vele dolgozni, csak nem szabad elárulni a vendégeknek, hogy nem ez volt az eredeti terv :D Néha van ilyen, szóval én Bevállaltam!
A háttérben Fûsün látható személyesen, aki a Blogszülinapi játékom egyik ajándéka. |
Hozzávalók:
Tésztához: (amiben se liszt se margarin/vaj)
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 160 g cukor
- 200 g étcsokoládé
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek olivaolaj
- 150 g darált dió
- 100 g durvára vágott dió
- margarin a forma kikenéséhez
- szezámmag a forma meghintéséhez
Krémhez:
- 1,5 csomag pudingpor
- 1 liter tej
- 5 ek cukor
Habhoz:
- 1 kis csomag habfixáló
- 3 dl habtejszín
- 1 kk vaníliaaroma
Elkészítés:
A tésztához a csokit és az olivaolajat alacsony lángon megolvasztjuk. A cukrot, sót a tojásokkal habosra keverjük és ehhez csorgatjuk a csokit, így keverjük simára. Ehhez a masszához adjuk hozzá kanalanként a darált, majd a vágott diót is. A formát megkenjük maragarinnal és vastagon megszórjuk szezámmaggal. Ebbe öntjük a tésztát és 40- 50 percig tûpróbáig sütjük 160 fokon (én itt ugye bénáztam a korai kiborítással, visszakanalazással, tovább sütéssel, de ez opcionális ;P), ne szárítsuk ki túlságosan.
A vaníliapudingot a szokásos módon elkészítjük, kicsit hígabbra véve, mint azt a zacskón ajánlják az arányok.
A habtejszínt a fixálóval és a vaníliával kemény habbá verjük.
A tésztánkat kockákra tördeljük és poharakba adagoljuk, erre öntjük a vaníliapudingot, így hûtjük be. Tálalás elõtt pedig rákanalazzuk a habot.