146. Zöldségnapra: spenótos gombamártás libazsírban sült újkrumplival
sponsored links
Szezonja van most a spenótnak, és szeretem is nagyon. Gyerekkoromban a spenót (fõzelék) bundáskenyérrel variációban volt egyedül fellelhetõ az étlapon. Ezért nem is használtuk a fõzelék szót, hiszen hogyan máshogy is lehetne enni a spenótot?
Nos, azóta már más errõl a véleményem, bár változatlanul nagyon szeretem a hagyományos spenót-bundáskenyér variációt. (Az már tavaly tavasz óta fenn is van itt a blogon. ) Most az újkrumplihoz kerestem új társat, úgy született meg ez a spenótos fogás.
Spenótos gombamártás
Hozzávalók: 0,5 kg spenót, 6 gerezd fokhagyma, só, 2 dkg vaj, 20 dkg (csiperke)gomba, 1 kiskanál bors, 1 kiskanál õrölt szerecsendió, 1 kiskanál (nagyon) csípõs paprikakrém, 2 evõkanál tejföl.
Elkészítése:...