143. Tésztanapra csokihab (mousse au chocolat)
sponsored links
No, persze nem egész napra, hanem csak valami jó zöldséges tészta, valami finom saláta után. Mert azért a csokihab nem jóllakásra való. Egy bizonyos mennyiségnél több elfogyasztása nemcsak a kalóriák miatt mellõzendõ, hanem a közérzetükre sincs jó hatással, ha a kelletétén többet eszünk belõle. Mert azért eteti magát, meg kell hagyni! Így semmiképpen sem a tésztanapi étrendünk alapja, csupán koronája lehet. De koronának aztán ragyogó. Az még hozzátartozik a képhez, hogy az itt közölt mennyiség bõven elegendõ egy nagylétszámú társaságnak, mert csokihabot készíteni akkor a legjobb, ha a sok vendégtõl sok babért learathat a készítõje.
Van egy falu Provence-ban, ahol az egyik legnagyobb szakácsgurunak, Alain Ducasse-nak is van étterme, és ahol élt egy-két magyar is. Erre a falucskára mondta Bereményi Géza, hogy "márpedig ilyen falu nem tud lenni, ez egy filmnek lehet a díszlete".
Szóval, volt ott egy másik nevezetes étterem is, La Table du Lutin néven, ahol olyan csokihabot készítettek, amiért 150 km-rõl is eljöttek, még cukrászok is!... Pedig azon a környéken tíz méter egyenes út sincs. Én is...
Szóval, volt ott egy másik nevezetes étterem is, La Table du Lutin néven, ahol olyan csokihabot készítettek, amiért 150 km-rõl is eljöttek, még cukrászok is!... Pedig azon a környéken tíz méter egyenes út sincs. Én is...