41. Húsnapra: Harcsapaprikás kapros túrógombóccal - GasztroBlogok.hu

141. Húsnapra: Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

2011-05-21

sponsored links


Ez az étel elsõ látásra nem feltétlenül felel meg az ételtársítás szabályainak, hiszen a gombócban keveredik a fehérje a szénhidráttal. Ez így van, de ha belegondolunk, hogy egy-egy szelet kenyeret megehetünk húsnapon is ebédre és vacsorára is ez játékszabályaink megtartása mellett, és ha végiggondoljuk, hogy ebbõl a húsz deka grízbõl mennyi jut egy adagba, fõként ha a gombócból igyekszünk minél kevesebbet enni, akkor ezt nyugodtan megengedhetjük magunknak. Harcsapaprikást nem minden nap fõz az ember, legalább is én nem. És ha van egy ritka alkalom, és egy ilyen finom étel, akkor engedjük meg magunknak az evés örömét mindenféle aggályok nélkül!

A harcsapaprikás

Hozzávalók: 1kg harcsafilé, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma (20 dkg), 2 gerezd fokhagyma, 2 dl víz, 2 evõkanál õrölt pirospaprika (olyan arányban keverve a csípõs és az édes, ahogy szeretjük), só, bors, 2 púpozott evõkanál tejföl.
Elkészítése:...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s