39. Tésztanapra:Diós és mákos napraforgó - GasztroBlogok.hu

139. Tésztanapra:Diós és mákos napraforgó

2011-05-19

sponsored links

 
Limaránál  láttam elõször, aztán M. levélben küldte el, hogy mennyire jó, õ kipróbálta. Ezek után úgy gondoltam, nem halogatom tovább. Feltettem a kérdést az itthoniaknak, hogy sütök valami keltet édes legyen vagy sós. Az elég egyértelmû "Hát, ééédes!!" válasz után hiába is gondoltam eredetileg arra, hogy valami zöldséges tölteléket teszek bele, már nem volt visszaút, édesre kellett sütnöm. A tésztát majdnem teljesen úgy, hagytam, ahogy Limaránál van. Annyi különbséggel, hogy nem volt itthon joghurt, de kaukázusi kefir igen, ezért úgy döntöttem, ez ebben most ez lesz. A másik különbség, hogy víz helyett tejet tettem bele, de éppen annyit, amennyi vizet Limara ír. Ennek elég prózai oka van, közel sem vagyok olyan bátor és kreatív sütésben, mint fõzésben. Ezért azt sem tudom, hogy ilyen hozzávalók esetén hogyan futtatom fel az élesztõt, mivel én világ életemben tejben futtattam csak fel. Hogy miért? Mert csak így láttam, és soha nem néztem utána, hogyan is lehetne másként. No, és nincs kenyérsütõ gépem sem, így vagy kézzel dagasztok vagy a negyedszázadosnál is öregebb kézi robotgépemmel. Most is erre került a sor.

A töltelék kiválasztásánál az a szempont vezetett, hogy még mindig van...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s