137. Húsnapra: sajtos spárgamártás és kapros karalábémártás kacsapecsenyével
sponsored links
Igen, egy étel megnevezésében éppen fordítva van a megszokott sorrend. Nem a mártások vannak a pecsenyével, hanem a pecsenye a mártásokkal. De most ez direkt így van, mert kacsacomb volt már itt, de ezek a mártások még nem. És különben is nem csak a kacsacombhoz finomak ezek.
Sajtos spárgamártás
Hozzávalók: 0,5 kg spárga, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt (trappista) sajt, 4 evõkanál tejföl, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi kurkuma, három csipet sáfrányos szeklice.
Elkészítése: A spárgát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és a vajon megpároljuk. Botturmixszal pépestjük, visszatesszük a tûzre, hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot. A fûszerekkel ízesítjük.
Kapros karalábémártás...