116. Zöldségnapra: babsaláta + Az a belsõ hang
sponsored links
A férjem nagyszüleinél elengedhetetlen étel volt húsvétkor a babsaláta. Bár az én gyerekkoromban nem, de már én is elkészítem ilyenkor. Az eMpszi étrendje és az én gyomrom szerint nem a sonka mellé ugyan, de ezekben a napokban felkerül az étlapra.
Hozzávalók: 50 dkg tarkabab, 3 fej hagyma (lehet egyfajta is, de lehet vegyesen is vörös-, fehér- és lilahagyma), só, 5 dl tejföl.
Elkészítése: A babot elõzõ este beáztatjuk, majd feltesszük fõni annyi vízben, hogy bõven ellepje. A hagymákat elõször félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Néhány szelet hagymát kiveszünk, hogy a saláta tetejére tehessük díszítésül. Mikor a bab megpuhult, leszûrjük, és összekeverjük ...