16. Húsnapra: tárkonyos báránybelsõség-leves + A változatosság gyönyörködtet - GasztroBlogok.hu

116. Húsnapra: tárkonyos báránybelsõség-leves + A változatosság gyönyörködtet

2011-04-26

sponsored links

 

Ígérem, mostanában ez az utolsó bárányos recept. Azt is tudom, hogy talán az lenne a helyes, ha inkább valami kármentõ recepteket tennék ide a húsvétiak helyett. Tervezem ezeket is, és húsvét jövõre is lesz, nem akarom, hogy ezek elkallódjanak. És ezt a leveset pl. csirkeaprólékkal is el tudom képzelni.

Tárkonyos báránybelsõség-leves

Hozzávalók: A bárány szíve, veséje, tüdeje. 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 kis zeller, 1 liter víz, 2 dl tejföl, só, bors, 3 babérlevél, 2-3 borókabogyó, 1 kiskanál szárított v. 1 evõkanál apróra vágott friss tárkony, kevés petrezselyemzöld, néhány levél medvehagyma. (Ízlés szerint citrom.)

Elkészítése: A nagyon apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát és a hasábra vágott zöldséget a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott belsõséget. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk, majd beletesszük a babérlevelet, a borókabogyót, a tárkonyt. Felengedjük a vízzel, és közepes tûzön addig fõzzük, míg a zöldség megpuhul (addigra a hús is jó lesz). A tejfölt egy edényben simára keverjük, apránként levest keverünk hozzá, hogy annyira felhígítsuk, hogy könnyen önthetõ legyen, s ekkor beleöntjük a levesbe. Ha újra forrni kezd ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s