11. Diós-kakaós csiga
sponsored links
Azért valami csak megmaradt a kicsi fiam emlékezetében a magyarországi péksütemények közül - annak ellenére, hogy mostanság nem is járunk olyan sokat haza - ugyanis a minap kakaós csigát kért, hogy süssek neki. Itt nem minden nap lehet találkozni, még hasonlóval sem, mint a finom, hagyományos, magyar kakaóscsiga. Olyan igazit akartam, amire én is emlékszem gyerekkoromból, és Limaránál találtam egy megfelelõ receptet, amit itt-ott megváltoztattam.
1. A vajas tésztát egy pengés robotgéppel dolgozzunk simára, úgy hogy a vaj ne olvadjon el. Nyújtsuk ki egy darab sütõpapíron téglalap formára, fedjük le egy másikkal és tegyük a hûtõbe min. 30 percre.
2. A kelt tésztához melegítsünk meg egy kevés tejet cukorral,és futtassuk meg benne az élesztõt.
3. A többi hozzávalót mérjük ki egy nagyobb tálba (kivéve a diót, a kakaót és a plusz cukrot, ami a ...