10 perces vacsi, nálad vagy nálam??
sponsored links
Finom fogás gyorsan, istenien karakteres, nem is lehetne jobb és gyorsabb vacsora, egy nehéz nap után? Mit is mondhatnék még róla, szerintem ki kell próbálnod, a csalódás kizárt? Mi egyszerûen imádjuk?
Töltött fûszeres kolbászos croissant
Hozzávalók:
4 db vajas croissant
1 csomag sütni való kolbászkák
2-3 db fokhagyma gerezd
só
bors
1 csokor petrezselyem
1-2 tk kapribogyó
szeletelt sajt
1 tk kókuszzsír ? vagy olaj
Elkészítés:
Vágjuk fel karikára a sütni való kolbászt, és pucoljuk meg a fokhagymát és szeleteljük fel, vágjuk fel apróra a petrezselymet.
A croissant tetejét vágjuk le, és tegyük félre, nem baj, ha 1-2 napos a croissant, annál jobb, nem kell kidobni, felhasználható.
Ezt követõen, vegyünk elõ egy serpenyõt és hevítsük fel a kókuszzsírt/olajat, és tegyük bele a kolbászkarikákat és kezdjük el pirítani.
Dobjuk a kolbász karikákra a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk egy kicsit.
Dobjuk rá a kapribogyót, és pirítsuk kb. 5 perc, egy kicsit legyen ropogós a kolbászkarika, engedje ki a kolbász a zsírját. A végén dobjuk rá a petrezselymet egy fél percig pirítsuk még, és kész. Öntsük ki egy tányérra és tegyük félre.
A serpenyõben lévõ zsírban pirítsuk meg a croissant, a tetejét is. Ha szép arany barnára pirult, akkor kész.
Zárjuk el a hõt, és most a croissan belsejét egy kicsit tágítsuk ki, kicsi mélyedés vájunk, ebbe töltsük a petrezselymes kolbász tölteléket, ezt követõen tegyük rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, egy picit borsozzuk és pár percre ?-1 perc rakjuk be a forró grillbe, vagy sütõbe, amíg ráolvad a sajt és ropogós lesz.
Ha készen van, rátesszük a tetejét és már is tálalhatjuk, egy jó pohár sörrel, vagy teával, kitûnõ választás.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: Gordon Ramsay
Töltött fûszeres kolbászos croissant
Hozzávalók:
4 db vajas croissant
1 csomag sütni való kolbászkák
2-3 db fokhagyma gerezd
só
bors
1 csokor petrezselyem
1-2 tk kapribogyó
szeletelt sajt
1 tk kókuszzsír ? vagy olaj
Elkészítés:
Vágjuk fel karikára a sütni való kolbászt, és pucoljuk meg a fokhagymát és szeleteljük fel, vágjuk fel apróra a petrezselymet.
A croissant tetejét vágjuk le, és tegyük félre, nem baj, ha 1-2 napos a croissant, annál jobb, nem kell kidobni, felhasználható.
Ezt követõen, vegyünk elõ egy serpenyõt és hevítsük fel a kókuszzsírt/olajat, és tegyük bele a kolbászkarikákat és kezdjük el pirítani.
Dobjuk a kolbász karikákra a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk egy kicsit.
Dobjuk rá a kapribogyót, és pirítsuk kb. 5 perc, egy kicsit legyen ropogós a kolbászkarika, engedje ki a kolbász a zsírját. A végén dobjuk rá a petrezselymet egy fél percig pirítsuk még, és kész. Öntsük ki egy tányérra és tegyük félre.
A serpenyõben lévõ zsírban pirítsuk meg a croissant, a tetejét is. Ha szép arany barnára pirult, akkor kész.
Zárjuk el a hõt, és most a croissan belsejét egy kicsit tágítsuk ki, kicsi mélyedés vájunk, ebbe töltsük a petrezselymes kolbász tölteléket, ezt követõen tegyük rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, egy picit borsozzuk és pár percre ?-1 perc rakjuk be a forró grillbe, vagy sütõbe, amíg ráolvad a sajt és ropogós lesz.
Ha készen van, rátesszük a tetejét és már is tálalhatjuk, egy jó pohár sörrel, vagy teával, kitûnõ választás.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: Gordon Ramsay