10 perces tésztaebéd
sponsored links
Belül olasz lehetek. Ordítva perelek a gyerekekkel igazi Mamma módjára, állandóan a konyhában vagyok ráadásul dudorászva fõzök, és seicentoval közlekedek.
Na ebbõl a mondatból csak egy állítás igaz, de nem árulhatom el, hogy melyik. Ám az tény, hogy roppant mód kedvelem az olasz konyhát, a tésztákat. Ha van valami, amit igazán könnyû elsajátítani a tésztákkal kapcsolatban, az az, hogy roppant improvizatív , alkalmazkodó ételalap. Persze van, amit sose tennék velük, például hogy egy borzalmas vastag trappista réteggel befedjem, vagy hogy túlfõzzem, de nem kell feltétlenül ragaszkodni az jól bevált, és step by step követendõ receptekhez. Van amikor elég benézni a hûtõbe, és már össze is áll az ebéd.
A tészták másik nagy elõnye, hogy pont addig elkészül az alávaló, amíg a tészta megfõ. Merthogy a tésztát tesszük a szószra, ragura, mártásra (bárminek is hívják), és nem azokat a tésztára. Általában csak egy fotó kedvéért fordítják meg ezt a sorrendet, illetve az esztétikum miatt, de igazából a tésztát kell a forró serpenyõre szedni, átforgatni, majd tányérra rakni.
Szóval az olasz háziasszony is abból fõz, amit a kertje terem, amit a piacon kap, és ami összeillik. Én is ezt az ...