10 + 4 legjobb kovászos kenyér - hol terem a jó kenyér?
sponsored links
Ki gondolná, hogy manapság a legnehezebb jó kenyeret kapni. Pedig bármerre lépünk, pékség, pékség hátán.
A kapható kenyerek és péksütemények túlnyomó része adalékanyagokkal - térfogat és állományjavítókkal teli silány lisztkeverékekbõl készül, a technológia pedig a gyors és olcsó elõállításon alapszik. Pedig, akinek már volt dolga kenyérrel készítõi oldalon, az tudja, hogy a jó kenyér egyedüli záloga a jó liszten kívül az idõ.
Vajon végleges megoldás lehet, ha normális, jó minõségû kenyeret szeretnénk enni, hogy magunk süssük meg otthon?
Ha nem jutunk hozzá jó minõségû kenyérhez, akkor mindenképpen. Ha viszont hozzájuthatunk, csak körül kell néznünk, akkor teljesen fölösleges napokat rászánnunk, hogy egy-egy kiló normális minõségû kenyérhez jussunk. Akkor maradjon ez egy kellemes, szabadidõs tevékenység, és a napi pékáruért menjünk el abba a pékségbe, ahol kiváló minõségû kenyeret és péksüteményt kaphatunk pár száz, vagy akár ezer forintért.
A minõségi kenyér elõállítása ugyanis minõségi alapanyagokat, minõségi technológiát, alacsony gépesítettséget jelent, hiszen kenyérben a kézmûves a jó, az értékes.
Ezt pedig bagópénzért senki nem képes elõállítani.
Azért, ha abba belegondolunk, hogy mennyi egy liter benzin és azzal meddig jutunk, mennyi egy perc mobiltelefon használat és az mire elég, mennyi egy kiló hús és abból hányan étkezünk egyszerre, de azt még meg is kell fõzni, akkor miért éppen egy kiló kenyeret akarunk ultra olcsón megkapni, amikor abból naponta egy-két szelet is elég, és a legalapvetõbb élelmiszer. Tehát fontos, hogy egészséges, finom és jó legyen.
Megmondom én melyik a drága kenyér: amelyiket a hozzákevert malátával színezik barnára vagy ...