0 + 3 legjobb étel libából - Márton napi menüajánlat, nem csak Márton napra - GasztroBlogok.hu

10 + 3 legjobb étel libából - Márton napi menüajánlat, nem csak Márton napra

2012-11-15

sponsored links



Két hete vár szerkesztésre ez a válogatás, de bármennyire igyekeztem, sajnos nem sikerült Márton nap elõtt publikálnom. Azután arra gondoltam, hogy Márton nap után is van jelentõsége foglalkoznom a libával, mégpedig azért, hogy ösztönözzek mindenkit arra, hogy ne csak Márton napkor kerüljön liba az asztalra. A liba húsa az egyik legízletesebb húsféle, a zsírja a zsírok királynõje, a liba összességében pedig az egyik legegészségesebb hús és zsír forrás.

Szerintem a legfontosabb, hogy változatosan étkezzünk, hiszen minden hús és zöldségfélébõl más-más vitaminhoz vagy fontos tápelemhez jutunk hozzá, így én azt mondanám, ha minden nap együnk zöldséget és egy héten egyszer együnk halat, akkor egy hónapban legalább egyszer együnk libát.
Következzenek a kedvenc receptjeim libára, de beillesztettem néhány kacsából készült ételt is, mely libából hajszálra ugyanúgy elkészíthetõ. No és fordítva is így van.
Úgyhogy liba és kacsarajongók, de legfõként a libakóstolásban kezdõk figyeljenek, mert a szendvicstõl a pástétomig, a pogácsától a levesig számtalan nagyszerû étel készíthetõ libából, melynek koronája természetesen a libasült és a libamájból készült ételek.

Harapnivalók

Vendégváró elõétel: libatepertõs-kétsajtos leveles pogácsa

Libatepertõ - mennyei konyhai melléktermék

Királynõi szendvicsek füstölt libamellel, hideg kacsamájjal


Zsíros kenyér - hagymás-fûszeres libazsírral, békebeli kovászos kenyéren


Aszús-mézes libamájpástétom diós-mézes (kovászos) gyökérkenyérrel



Leves

Libaleves



Sültek

Serpenyõs libamell (poché-grillé) libatepertõs, lilahagymás burgonya-flánnal, aszúban párolt barackkal

Mandarinos-fûszeres olívaolajban pácolt ropogós libacomb libaaprólékos paellával/ludaskásával

Kacsából készült ételek, melyek libából egy az egyben elkészíthetõek

Jól bevált konyakos kacsamáj pástétomom és Les Halles tatárbifsztek még fûszeresebben

Kalács kanapé meleg vargánya raguval, furmintban párolt, rozmaringos szilvával, hideg kacsamáj darabkákkal

Almás-fokhagymás egészben sült kacsa - kacsalakoma kacsaaprólékos paellával, egészben sült májával


Hagymás rostélyos helyett, rozmaringos kacsacomb pékné módra


Fûszeres szûzsteak egészben sült kacsamájjal, Tokaj-hegyaljai furmintban posírozott almával


Köretajánlat ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s