10 + 2 legjobb köret krumpliból
sponsored links
Ahogyan az elõzõ bejegyzésemben említettem, ebben az idõszakban igazán jó minõségû krumplihoz tudunk hozzájutni, amit nem árt kihasználni. Összegyûjtöttem az oldalról a kedvenc krumplis köreteimet kedvcsináló gyanánt.
A tepsis krumpliféléket és a krumpliágyon sült ételeket ez esetben kihagytam, de ezeket is kimazsolázom majd egyszer, hiszen külön is megérnek egy misét.
Egyszerû, de nagyszerû köretféleségeket kötöttem csokorba, melyek mind a családunk nagy kedvencei, így szívbõl ajánlom õket mindenki számára!
Tökéletes fûszeres-ropogós burgonya chips
Francia krumplipüré - szerecsendióval vagy friss gyömbérrel, ahogy tetszik
Hagymás- gruyére sajtos Anna burgonya
Baked potato (héjában sült, töltött krumpli) most egyszerûen
Ahogy nagymamám készítette: rántott hús, sült krumpli, tartármártás, uborkasaláta
Savanyú krumplifõzelék libazsírban sült krumpligolyóval, kolbászchipsszel
Mandulás-lilahagymás burgonyakrokett spanyol fenyõmag mártással (maradék krumplipürébõl)
Retro kedvencek kicsit másképp: sertésborda parmezános párizsi bundában -ropogós kockaburgonyával
Parmezános, friss oregánós tócsni, lisztmentesen
Serpenyõs libamell (poché-grillé) libatepertõs, lilahagymás burgonya-flánnal, aszúban párolt barackkal
Cserépben sült, színes zöldségekkel töltött magos mustáros hátszín, parmezános fésült krumplival, sült fokhagymás pecsenyelevével
Véletlenül jött elegáns vacsora: hirtelen sült borjúkaraj szaftjával, párolt, szalonnába csomagolt hordóburgonyával és alliolival