1
sponsored links
Lassan magunkhoz térünk a hétvégébõl. Még úgy adódott, hogy lementünk Horvátországba a durván védett Kopácsi-rétre, ahol a Kormorán Étteremben a környék híres ételét, a csíptetett pontyot ettük. Kép innen.
Az étel során úgy készül egy értéktelenebb alapanyagból értékes cucc, hogy öröm nézni. A csíptetõs pontyhoz ugyanis eléggé zsíros halra lesz szükség. Ezt szétnyitják, és két-három óra alatt sütik meg. Odatûzik a tûz, parázs mellé, a hõtõl elkezd olvadni, csöpögni a zsírja, és a hal gyakorlatilag saját zsírjában sül készre. Miközben kapja a finom füstöt.
Az eredmény egy elképesztõen különleges, összetett ízvilág, árnyalt füst, a hal húsa mintha vajban lett volna elkészítve a lehetõ legkíméletesebb módon. Békacombot toltunk mellé, nem kell részletezni, milyen ...