1.
sponsored links
1év, több mint 9750 oldal megnyitás, több mint 90 recept, 25 követõ, és 59 a face-én, és sokkal több mint szeretet!!!
Gondoltam készítek egy finom tortát magamnak; ha már nem kapok senkitõl. Nem sikerült úgy ahogy szerettem volna, ezért egy pompás vacsorával kárpótoltam magam.
Azért a tortán még dolgozom :)
DEBRECENI KARAJ - KÁPOSZTÁSAN,
PIRÍTOTT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4x10 dkg karaj szelet
2 pár debreceni
40 dkg savanyú káposzta
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
3 sz. babérlevél
liszt
fûszerpaprika.
õrölt kömény
borsikafû
só
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, legalább akkorára, hogy a debreceniket beletudjuk göngyölni. A debreceniket meghámozzuk (ha, 10-15 percre vízbe áztatjuk könnyebben lejön a héja). A szeletekre rárakjuk a kolbászokat és ügyesen felgöngyöljük a biztonság kedvéért fogpiszkálóval megtûzzük. Lisztbe forgatva elõsütjük a húsokat, amikor már szépen megpirultak, kiszedjük és félre tesszük õket. A serpenyõben apróra vágott szalonnát és vöröshagymát üvegesre pirítunk. A káposztát kimossuk ( igény szerint megvághatjuk), jól kinyomkodva összeforgatjuk a szalonnás hagymával. Meghintjük füszerpaprikával befûszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az elõsütött húsokat vissza pakoljuk a káposztára és fedõ alatt kb. félóra alatt készre pároljuk, készre fõzzük. Kettõ evõkanál lisztbõl és egy pohár tejfölbõl habarást készítünk, és a besûrítjük vele a káposztánkat. A habarás el is maradhat, de én így szeretem. Pirított burgonyával tálaljuk.